80/400 SkyWatcher ESPRIT Triplet-APO
  • 80/400 SkyWatcher ESPRIT Triplet-APO

80/400 SkyWatcher Esprit APO

80/400 SkyWatcher ESPRIT Triplet-APO, Linear Power Fokuser 2.7” sa korektorom ravni slike, adapterom za 2" i 1,25" okulare, tražiocem 9x50, 2" dielektričnim dijagonalnim ogledalom

165.833 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Ponosni smo što možemo da Vam predstavimo novu liniju SkyWatcherovih Profesionalnih ESPRIT refraktora. Ovi instrumenti su vrhunskog kvaliteta, sa optičkim performansama koje su jednake ili bolje od najboljih teleskopa nekih od najpoznatijih svetskih proizvođača optičke opreme.

OPTIKA: Objektiv prečnika 80mm, sa 400mm fokusnom dužinom, sastavljen od 3 elementa (jedan Ohara FPL-53 element u sredini) daje savršenu korekciju boja čak i pri velikim povećanjima. Slika je izuzetno oštra i daje savršen kontrast, bilo da se radi o vrlo malom uvećenju i velikom vidnom polju ili pak da se radi o velikim uvećenjima 150-180x. Uključeno 2" dijagonalno ogledalo sa 99% refleksije, omogućava upotrebu okulara od 2" i postizanje ogromnog vidnog polja (do 5-6 stepeni!). Teleskop možete lako transportovati i uživati u veličanstvenom pogledu na objekte dubokog neba (M31, Maglina Veila, Plejade, maglina Kalifornija). Set ne uključuje okular!

MEHANIKA: Vrlo precizno fokusiranje, samim tim i savršenu sliku, omogućava Linear Power Fokuser od 2.7” sa mikrofokusom 1:10. Fokus se može podesiti jednim pokretom u najudobniji položaj (pogodno za astrofotografiju). Štitnik za rosište štiti optiku. Prsten na ivici tubusa onemogućava rasipanje svetlosti, tako da je kontrast vrlo dobar. Šina za prsten je standard Vixen (SkyWatcher).

Astrofotografija: ESPRIT-80/400 Apohromastki refraktor dizajniran je prvenstveno za najzahtevnije astro-fotografe, ali se može koristiti i za vizuelna posmatranja. Izuzetno precizno korigovani optički sistem prikazuje kontrastnu sliku sa mnogo detalja. Teleskop omogućava korigovanje slike na 37 mm, što ga čini idealnim za upotrebu sa 24x36 kamerama punog kadra i CCD kamerama. Zvezde su tačke, a hromatska aberacija ne postoji čak ni na rubovima vidnog polja (ne postoji plavkast oreol i nema tragova bojenja), čak ni kod najsjajnijih objekata.

Lista dodatne opreme:

- Adapter od 2" i 1,25" okulare
- Korektor slike celog okvira (fullframe flattener)
- Transportni kofer
- Dijagonalno ogledalo 2" sa 99% refleksije
- Tražilac 9x50 amiči prizma

Esprit80

Detalji

Materijal optike
Apohromatski
Prečnik objektiva
80 mm
Fokusna dužina
400 mm
Fokuser
2.7” Linear Power (adapter za 2" i 1,25")
Tražilac
9x50 (Amiči prizma)
Dodaci
Kofer
Dijagonalno ogledalo
2"

Posebna šifra

13 drugih proizvoda u istoj kategoriji: