80/600 PRO SkyWatcher (tubus)
  • 80/600 PRO SkyWatcher (tubus)

80/600 PRO SkyWatcher ED-APO (tubus)

SkyWatcher Evostar 80/600 ED-APO PRO sa Crayford fokuserom i prstenovima za tubus

64.167 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

SkyWatcher Evostar 80/600 ED-APO PRO je jedan od najpopularnijih teleskopa među astro-amaterima. Karakteriše ga izuzetno kvalitetna slika, koja je oštra, visoko kontrastna, bez prisustva hromatske aberacije.

Osim za astronomska posmatranja, pogodan je i za posmatranje (fotografisanje) prirode , za fotografosanje sportskih događaja ,za posmatranje (fotografisanje) ptica itd...

Apohromatski tip objektiva od 80mm prikazuje mnogo detalja na površini Meseca i planeta u Sunčevom sistemu. Raspon zumiranja se kreće od 12x do 240x, što omogućava posmatranje polova na Marsu, Cassini pukotinu i prstenove Saturna ili pak Jupiterovu atmosferu, u uslovima stabilne i čiste atmosfere. Objekti dubokog neba sjaje i svetlucaju u vidnom polju. Sa manjim uvećanjem možete posmatrati galaksije, magline, zvezdana jata... Pogled na objekte dubokog neba jednostavno oduzima dah!

Uz teleskop dolazi i 2-inčni fokuser Crayford, koji je dovoljno precizan za svako posmatranje.

SkyWatcher 80/600 ED teleskop je odličan za astrofotografiju. Fotografije su čiste, kontrasne, bez deformacija po rubovima posmatranog objekta (na pr. Zvezda).

Žižna daljina od 600mm vam omogućava da uhvatite puno detalja na manjim objektima. Uz pomoć ovog teleskopa možete posmatrati čak i manje galaksije, magline... Za snimanje fotografija preporučuje se korektor/reduktor (SkyWatcher 0.85x Reducer/Corrector) koji omogućava besprekoran prikaz zvezda na ivicama vidnog polja.

EQ-3 montaža je preporučeni minimum, ali su dostupne i robusnije montaže za ovaj teleskop. AZ4 ili AZ-5 montaža se preporučuje ukoliko je namena teleskopa prvenstveno za dnevna (panoramska) posmatranja.

NAPOMENA: Teleskop se isporučuje sa Crayford fokuserom i prstenovima za tubus, bez okulara, tražioca i montaže!

SWapo80

Detalji

PLU
140
Materijal optike
ED apohromatski
Prečnik objektiva
80 mm
Fokusna dužina
600 mm
Svetlosna moć
F/7,5
Maksimalno uvećanje
240x
Moć razlučivanja
1,5" (lučnih sekundi)
Fokuser
2" (50,8mm) Crayford
Težina tubusa
2,5 kg

Posebna šifra

13 drugih proizvoda u istoj kategoriji: