80/400 SkyWatcher Refraktor OTA (tubus)

SkyWatcher 80/400 Refraktor OTA, sa prstenovima za tubus, sa StarPointer tražiocem, bez postolja (montaže) i pribora (okulari, dijagonalna ogledala itd.)

16.583 RSD
Porez je uključen Isporuka nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Kompaktan teleskop koji se može koristiti kako za dnevna posmatranja, tako i za astronomska opažanja – upoznavanje sa Mesecom, planetama ili svetlijim zvezdama i maglinama. Može se pomoću posebnih zaštitnih filtera posmatrati i Sunce. Fokuser je standardini 1.25" (31,7mm) i prihvata okulare navedenog promera.

Uz teleskop preporučujemo montažu AZ3 sa aluminijumskim stativom, koja je predviđena za posmatranja po danu i ima na sebi slow-motion kontrole za fino pomeranje po obe ose.

Ovaj teleskop je odlična alternativa durbinima. Nema ograničenja u pogledu mogućnosti fotografisanja, dok se fiksno uvećenje lako može prevazići kupovinom okulara sa zumom od 8-24mm, koji je dostupan za teleskope sa standardnim fokuserom od 31,7mm (teleskop 80/400 u ovom slučaju ima karakteristike durbina 17-50x80).

SkyWatcherov teleskop 80/400 pripada Horizont seriji i pravi je izbor za putovanja ili izlete zbog svoje izuzetno kratke optičke cevi kompaktnosti i težine.

NAPOMENA: Uz ovaj teleskop ne dolaze ostali standardni dodaci kao što su postolje ili okulari!

SWR804

Detalji

PLU
422
Materijal optike
Ahromatski objektiv
Prečnik objektiva
80mm
Fokusna dužina
400mm
Svetlosna moć
f/5
Moć razlučivanja
1,45"
Fokuser
31,7 mm (zupčasta letva)
Okulari
Ne
Dodaci
Ne
Mehanika
Ne
Težina tubusa
1,1kg

Posebna šifra

13 drugih proizvoda u istoj kategoriji: