Lacerta UWA Okulari
  • Lacerta UWA Okulari

Lacerta UWA Okulari

Lacerta Ultra Wide Angle – ultra širokougaoni okulari, vidnog polja od čak 82 stepena, ugodnog uvida, idealni za posmatranje objekata dubokog neba

10.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Žižna daljina
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Sa serijom Lacerta okulara sigurno ćete zakoračiti u svet profesionalnih okulara. Okulari privlače pažnju svojim ogromnim vidnim poljem od 82 stepena, što ih čini idealnim za posmatranje objekata dubokog neba. Slika je oštra čak i na ivicama, zahvaljujući izuzetno dobro korigovanom (ispravljenom) vidnom polju. Izvrsni materijali i antirefleksni premazi osiguravaju veliku transmisiju svetlosti i veoma dobar kontrast slike. Sa kojim god teleskopom ga koristili imaćete izuzetno dobru i čistu sliku.

Okular se sastoji se od 7 optičkih elemenata, smeštenih u 4 grupe (osim okulara od 28 mm koji ima 6 sočiva). Zahvaljujući njihovom položaju slika je bez duhova i neželjenih refleksija svetlosti.

Ogromno vidno polje ima mnogo prednosti. Na primer, model od 16 mm pruža isto vidno polje kao i Plössl od 25 mm, ali uz znatno veće uvećanje, što za rezultat ima tamniju pozadinu, odnosno slika je kontrastnija.

Okulari su predviđeni za postavljanje na fokusere od 31,7 mm (1,25 inča).

Napomena: Prilikom narudžbe odaberite željenu opciju okulara (Žižna daljina).

LUWAN4

Detalji

PLU
1433 (LUWAN4) / - (LUWAN7) / 1984 (LUWAN16)
Tip
7 optičkih elemenata smeštenih u 4 grupe
Prečnik okulara
1,25" (31,7 mm)
Ugao vidnog polja
82°

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: