Set durbin, kompas i lupa, od bakra, u drvenoj kutiji
  • Set durbin, kompas i lupa, od bakra, u drvenoj kutiji

Set durbin, kompas i lupa, od bakra, u drvenoj kutiji

Ukrasni, ali potpuno funkcionalan set klasičnih bakarnih instrumenata – durbin, kompas i lupa. Vrlo atraktivan poklon za sve ljubitelje nautike

7.250 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Komplet sadrži kopiju „starinskih“ instrumenata. U elegantnoj drvenoj kutiji pronaći ćete durbin, kompas i lupu. Savršen poklon za prijatelja koji voli klasične stvari!

Durbin/teleskop
Durbin/teleskop je optički instrument za osmatranje udaljenih predmeta na kopnu, moru, vazduhu i nebu. Sastoji se, obično, od dva sočiva, koja su centrirana na istoj optičkoj osi i smeštena na krajevima cevi. Prvi durbin nastao je 1609. godine. Galileo Gailiej uspeo je da napravi durbin sa uvećanjem od 10 puta, pomoću kojega je bilo moguće videti brodove udaljene dva sata plovidbe. Pored toga, Galilej se setio da taj durbin može da se okrene prema nebu, i tako je nastao prvi teleskop.

Kompas
Kompas je navigacioni instrument za orijentaciju, odnosno pronalaženje pravaca na Zemlji. Sastoji se od magnetske igle koja se slobodno kreće, rotira oko ose, i usmerava prema magnetskom polju Zemlje. Ne zna se ko je izumeo kompas ali prvi koji su upotrebili magnetsku iglu za pokazivanje smera bili su Kinezi.

Lupa
Lupa je najjednostavniji optički instrument, pomoću kojeg možemo povećati sliku bliskog objekta. Dokazi ukazuju na to da je upotreba sočiva bila rasprostranjena širom Bliskog istoka i Mediterana pre nekoliko milenijuma.

Wtrack2

Detalji

PLU
1112
Pakovanje sadrži
Durbin, kompas, lupa, drvena kutija

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: