Teleskop Galileo
  • Teleskop Galileo

Teleskop Galileo

AstroMedia model: istorijski model teleskopa Galileo, sa opisom na nemačkom jeziku

2.333 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

U ponudi nemačke kompanije, AstroMedia, mogu se pronaći različiti modeli teleskopa. Cev teleskopa je izrađena od kartona, ali optički elemeti pružaju relativno dobru i kvalitetnu sliku. Ne preporučuju se za ozbiljna astronomska posmatranja, ali se preporučuju kolekcionarima i maketarima.

1609. godine, Galileo Galilei je usavršio teleskop, koji je izmišljen godinu dana ranije. Njegova otkrića (na primer, Mesečevi krateri, faze Venere, Meseci Jupitera) smatrana su astronomskim senzacijama i postavila su osnovu za moderna astronomska posmatranja.

Sa replikom Galileovog teleskopa (uvećanja 12x i dužine 78 cm) hteli smo da, u godini astronomije (2009. godine), podsetimo na ovo remek delo Galileja i da podstaknemo ljude da sami dožive Galilejeva zapažanja.

Konstrukcija tubuas u pet boja i staklenih sočiva odgovara veličini i optičkom kvalitetu jedinom teleskopu koji nam je ostao iz ovog doba, a koji je bio u vlasništvu Cosima de Medicija, a sada je izložen u Museo di Storia della Scienza u Firenci.

Koristeći teleskop, zaista možemo doživeti Galilejeva zapažanja, iskusiti poteškoće (malo povećanje, izuzetno usko vidno polje), sa kojima se veliki naučnik morao boriti.

AM-232-HGT

Detalji

PLU
196
Tip
AstroMedia model: Teleskop (uradi sam)
Uvećanje
12x
Materijal
Staklo (optika), karton (tubus)
Dimenzije
Dužina: 78cm; Prečnik: oko 4cm
Jezik
Nemački

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: