Tražilac Radiant
  • Tražilac Radiant

Tražilac Radiant

Radiant tražilac, sa dvodimenzionalnom projekcijom krugova, olakšava lociranje i procenu udaljenosti objekata. Neka pronalaženje objekata bude uspešno i zabavno!

5.250 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Omegon Radiant: pronađite magline na nebu odmah, zahvaljujući ovom tražiocu

Za savladavanje tehnike brzog i lakog pronalaženja željenih objekata, na noćnom nebu, verovatno će Vam biti potrebno dosta vremena - ovo će Vam sigurno reći svaki iskusni posmatrač. Tražilac Omegon Radiant će Vam biti od velike pomoći u prevazilaženju ovih poteškoća, jer se ralikuje od klasičnih LED tražilaca i u značajnoj meri olakšava lociranje čak i slabo vidljivih objekata. Neka pronalaženje objekata bude uspešno i zabavno!

Prednosti ukratko:

- Prati vas na vašem putovanju do traženog objekata: Lako pronalaženje objekata
- Bez GoTo ali sa punom navigacijom: Upoznajte noćno nebo bolje, čak i od posmatrača koji koriste kompjuterski kontrolisane teleskope
- Pronađite čak i slabe objekte dubokog neba
- Bolja navigacija: 0.5°, 2° i 4° osvetljeni krugovi
- Kontrola osvetljenja sa mogućnošću prigušivanja i prilagođavanja situaciji posmatranja
- Baza/osnova: Radiant se postavlja, odnosno uklanja brzo i jednostavno

Zašto je Radiant drugačiji?

Sa normalnim LED tražiocem vidite samo tačku na nebu. Međutim, na koji način možete da se orijentišete, uz pomoć zvezdane karte, na ono što zapravo vidite na nebu? Treba vam barem ideja gde da tražite, referentna tačka.
Upravo tu Omegon Radiant nudi rešenje! Dvodimenzionalna projekcija krugova vam pomaže da locirate objekte i tačnije procenite udaljenosti.

0.5°, 2° i 4°: tajna osvetljenog kruga

Kako pronalazite objekte na nebu? Imate zvezdanu kartu u ruci i pokušavate da pronađete objekat koji ne vidite. U ovom slučaju od velike pomoći će vam biti Radiant (svetli) krugovi. Unutrašnji krug pokriva površinu od 0.5 stepeni, srednji krug 1 stepen, a spoljni krug 2 stepena.

Mogućnost prilagođavanja za svetle i vrlo tamne lokacije

LED osvetljenje je promenljivo od jakog do prigušenog, tako da možete koristiti Radiant na svetlim ili veoma tamnim lokacijama. Prednost: Zadržana je adaptacija vašeg oka na tamu.

Radiant osnova/baza

Dve lepljive trake omogućavaju da se osnova Radianta pričvrsti na bilo koju teleskopsku cev prečnika 10 centimetara ili više. Dva zavrtnja za pričvršćivanje fiksiraju vaš tražilac i drže ga u zeljenom položaju.

Pronađite objekat na nebu bez frustracija

Pronalaženje zvezdanog jata, magline ili galaksije, koju želite da pogledate, može biti teško i frustrirajuće. Nemojte dopustiti da Vam zbog toga propadne predivno veče i da propustite zanimljive trenutke. Radiant tražilac eliminiše razočarenja i olakšava pronalaženje željenog objekta.

Kome je Omegon Radiant namenjen?

Radiant tražilac je pogodan za sve posmatrače, početnike ili napredne korisnike, koji žele da brže ili lakše pronađu svoj ciljni objekat. Ako imate ručno kontrolisani teleskop bez GoTo-a, onda je Radiant pravi izbor. Čak i kada, s vremena na vreme, imate problem da pronađete objekat, sa Radiantom ćete uvek uspeti.

Bonus: Besplatan lenjir sa krugovima

Imati Radijant je jedno, a pronaći objekat na nebu je sasvim drugo. Ali sa ovim specijalno dizajniranim lenjirom, pronalaženje objekata je lako. Krugovi svrstani u 7 različitih skala odgovaraju najčešće korišćenim zvezdanim atlasima. Jednostavno stavite providni lenjir preko mape i pronađete tačnu putanju do nebeskog objekta.

Radiant ni58247

Detalji

PLU
3144
Tip
Tražilac
Uvećanje
Ne
Napajanje
2 AA Baterije (nisu uključene)
Materijal
ABS plastika
Boja
Crna
Dimenzije
58x210x130cm (ŠxDxV)
Težina
270g

Posebna šifra

13 drugih proizvoda u istoj kategoriji: