200/800 SkyWatcher Newton tubus sa Linearpower Fokuserom
  • 200/800 SkyWatcher Newton tubus sa Linearpower Fokuserom

200/800 SkyWatcher Newton tubus sa 1:10 mikrofokuserom

200/800 SkyWatcher Newton Reflektor sa metalnim tubusom, Crayford mikrofokuserom 1:10 i tražiocem 9x50

86.000 RSD
Porez je uključen Isporuka nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Teleskop sa velikim otvotrom i veoma malom fokusnom dužinom. Izuzetno pogodan kako za posmatranje objekata dubokog neba tako i za astrofotografiju.

Za posmatranje bledih tela na noćnom nebu potrebno je dugo izlaganje. Ovaj teleskop će vam biti od velike pomoći, jer postiže odlične rezultate tokom određenog vremena ekspozicije u odnosu na druge modele.

Žižna dužina teleskopa, odnosno dužina tubusa je veoma kratka, što ga čini lakim za korišćenje i transport.

Dostupan je u dve verzije, sa metalnim i karbonskim tubusom.

Verzija teleskopa sa metalnim tubusom ima povoljniju cenu, ali su slabije otporni na promenu temperature (toplotno širenje) u odnosu na tubuse izrađene od ugleničnih vlakana i nešto je veće težine. Ova verzija dolazi sa mikrofokuserom Crayford od 1:10, koji je savršen za uobičajene DSLR fotoaparate.

Carbon modeli (tubus izrađen od karbonskih vlakana) dolaze se LinearPower fokuserom od 2". LinearPower mikrofokuser je unapređena verzija Crayford fokusera, sa naglaskom na dugotrajnosti, preciznosti i kvalitetu finalne izrade i optimiziran za fotografisanje. Naravno, poseduje 1:10 mikrofokuser za precizno podešavanje. Lakši su od teleskopa sa metalnim tubusom. Kako je njegova toplotna ekspanzija praktično nula, teleskop prilikom promene temperature zadržava bolje fokus.

Ukoliko se teleskop koristi za fotografisanje, preporučuje se korišćenje Koma korektora koji ispravlja kvalitet slike na rubovima (izduženost zvezda).

Naravno, teleskop je pogodan i za vizuelnu upotrebu, posebno za posmatranje predmeta dubokog neba, ali zahvaljujući optičkom kvalitetu (mala difrakcija slike), može se koristiti i za posmatranje Meseca i planeta (zahtevaju veća uvećanja).

Napomena! U cenu teleskopa nije uključena mehanika.

Za vizuelnu upotrebu preporučujemo minimum EQ5 ili HEQ5 mehaniku, dok je za fotografisanje neophodna AZ-EQ5, HEQ5-PRO ili mehanika većeg kapaciteta (npr. EQ6).

SWN2008i

Detalji

Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
200 mm
Fokusna dužina
800 mm
Sekundarno ogledalo
70 mm
Svetlosna moć
F/4
Korisno uvećanje
30-300x
Moć razlučivanja
0,6 " (lučna sekunda)
Fokuser
2" mikrofokuser 1:10 Crayford
Tražilac
9x50
Mehanika
Ne
Materijal tubusa
Čelik
Težina tubusa
9,2 kg

Posebna šifra

11 drugih proizvoda u istoj kategoriji: