SkyWatcher 0.85x reduktor/korektor
  • SkyWatcher 0.85x reduktor/korektor
  • SkyWatcher 0.85x reduktor/korektor

SkyWatcher 0.85x reduktor/korektor

Reduktor/korektor 0.85x, posebno dizajniran za SkyWatcher ED APO refraktore, sa navojem M48 (maksimalni otvor blende)

32.083 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Model
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Refraktori Skywatcher APO su izuzetno popularni teleskopi, posebno kod amatera koji se bave astrofotografijom! Međutim, optika kod Skywatcher Apohromata nema dovoljno veliku svetlosnu moć, pa se zbog toga kod astrofotografisanja moraju raditi duže ekspozicije. Takođe, teleskopi imaju zakrivljenu fokusnu ravan (sočiva prelamaju i fokusiraju različite talasne dužine svetlosti (boje) različito), te se javlja sličan problem kao i kod Newton teleskopa – zvezde su pomalo izobličene/izdužene, blizu ivica vidnog polja. Budući da je izvor greške drugačiji (nije koma), ona se može korigovati drugim sočivom. Obično se korektori kombinuju sa reduktorima žižne daljine, što za rezultat ima kraći fokus i daje mogućnost fotografisanja slabije sjajnih nebeskih objekata.

Ovi korektori dizajnirani su posebno za SkyWatcher ED APO refraktore (prečnika objektiva 80mm, 100mm i 120mm) i omogućavaju odličnu optičku korekciju za astrofotografiju, čak i na rubovima vidnog polja 35 mm formata. Ujedno, daju i 0.85x redukciju žižne dužine, što omogućuje kraće ekspozicije. Tako na primer, teleskop ED 80/600 postaje 80/510, što znači da se i žižna daljina menja sa f/7.5 na f/6.37 .

Na zadnjoj strani korektora je M48 navoj, veći od standardnog T2 navoja, kako bi se omogućio nesmetani prolaz svetlosti za puni 35 mm fotografski format.

NAPOMENA: Prilikom narudžbe odaberite željenu opciju reduktor/korektor-a za odgovarajući ED APO refraktor (Model).

Flat85-072

Detalji

PLU
- / - / 380
Uvećanje
0,85x (Reduktor/korektor)
Navoj
M48
Upotreba
SkyWatcher ED APO refraktore

Posebna šifra

6 drugih proizvoda u istoj kategoriji: