Koma Korektor - SYNTA za "Newton"
  • Koma Korektor - SYNTA za "Newton"

Koma Korektor - SYNTA za "Newton"

Standardni SkyWatcher Coma Corrector, idealan za Newton teleskope svetlosne moći f/5 ili niže, dolazi sa sočivima velikog prečnika i, za razliku od konkurencije, daje veće vidno polje sa manje vinjetiranja

21.500 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Koma nastaje kad predmet ne leži na optičkoj osi pa se svetlost, prolazeći kroz različita područja optičkih sočiva ili ogledala, različito prelama i slika predmeta izlazi u obliku kometa. Koma korektor omogućuje korekcije kod Newton teleskopa kratkog fokusa f/5 i niže, koje mogu da predstavljaju problem prilikom fotografisanja.

SkyWatcher-ov novi koma korektor opremljen je sočivima velikog prečnika i daje veće vidno polje bez dodatne sferne aberacije u središtu vidnog polja. Uklapa se u produžetak od 2”, dok se na drugom kraju nalazi standardni navoj (M48) na koji se može postaviti bajonet adapter. Za povezivanje sa fotoaparatom potreban je T2/48 adapter (Canon ili Nikon). Kod Newton teleskopa koristi se adapter niskog profila koji se nalazi u kompletu. Za maksimalnu propustljivost svetlosti i minimalnu refleksiju, površine dvoelementnog sočiva su presvučene višeslojnim antirefleksnim premazom (FMC). Dalje, na koma korekturu se nalazi i navoj za filtere (2”), tako da se mogu postaviti i odgovarajući fotografski filteri.

Koma korektor može biti veoma koristan i za vizuelna posmatranja, kako bi se smanjila izobličanja (aberacija) na ivici vidnog polja. Za tu svrhu, tu je 2-inčni vizuelni nastavak, prikazan na slici. Preporučuje se za vizuelnu upotrebu kod svetlijih (f/5) Newton teleskopa, pri malim uvećanjima.

Komakorr

Detalji

PLU
1058
Prečnik
Uklapa se u produžetak od 2”
Navoj
M48
Upotreba
Za Newton teleskope svetlosne moći f/5 ili niže

Posebna šifra

6 drugih proizvoda u istoj kategoriji: