Koma korektor Aplanic Super
  • Koma korektor Aplanic Super
  • Novi koma korektor za f/4 i f/5 teleskope

Koma korektor Aplanic Super, za Newton f/4 i f/5

SkyWatcher Aplanic Super koma korektor od 4 elementa, dizajniran u Mađarskoj, omogućuje korekcije kod Newton teleskopa kratkog fokusa (f/4 i f/5)

35.833 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Novi Koma Korektor za SkyWatcher teleskope, dizajniran u Mađarskoj, sastoji se od 4 sočiva i optimizovan je za ekstremno kratke Newton teleskope. Sliku čini dobro fokusiranom čak i na rubovima a pri tome ne produžava fokus teleskopa.

Sve rašireniji, sa kraćim fokusom, foto-optimizovani Newton teleskopi zahtevaju visoke performanse koma korektora u pogledu ispravljana greške. Jednostavni, jeftiniji koma korektori, sa dva sočiva ne omogućavaju savršenu korekciju greške kod teleskopa kod kojih je svetlosna moć f/4, jer dodaju određenu sfernu aberaciju u centru. Takođe, visoka rezolucija i mali pikseli savremenih fotoaparata (DSLR i CCD kamere) sve više su osteljivi na kvalitetnu optiku. Ukoliko optika nije kvalitetna, koma korektori će pogoršati kvalitet, slika neće biti fokusirana, a detalji će biti zamagljeni.

Najveći problem koma korektora je taj što, iako ispravljaju komu na rubovima vidnog polja, prave veliku sfernu aberaciju u njegovom centru. Novi SkyWacher koma korektor, sa 4 sočiva prečnika 2", ne pravi nikakve dodatne defekte na slici (na primer ne pravi unutrašnju refleksiju, duhove), čak i kod najsjajnijih zvezda.

Fokusna tačka ostaje na istom mestu tako da možete pomoću M48 adaptera jednostavno pričvrstiti vaš Canon ili Nikon foto aparat. Na doljnoj strani ima navoj za postavljanje filtera.

Optimalni kvalitet slike zavisi od fokusne dužine vašeg teleskopa. U tabli ispod možete naći optimalne udaljenosti od kraja M48 koma korektora do senzora aparata.

Fokusna dužina teleskopa udaljenost Korektor-CCD čip
600mm 52,2mm
800mm 54,2mm
1000mm 55,5mm
1200mm 55,2mm
1600mm 55,2mm
KomakorrF4

Detalji

PLU
1921
Tip
Koma korektor
Upotreba
Za Newton teleskope kratkog fokusa (f/4 i f/5)

Posebna šifra

6 drugih proizvoda u istoj kategoriji: