STM7b Stereo Mikroskop
  • STM7b Stereo Mikroskop

STM7b Stereo Mikroskop

STM7b Stereo Mikroskop sa binokularnom glavom, okularima WF 10x, zum objektivom 0,7-4,5x, uvećanjem 7-45x, bez izvora osvetljenja

35.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Ova serija stereomikroskopa pokriva segment naprednih i ozbiljnih instrumenta koje karakteriše visoka efikasnost. Optimizirani su za industrijski i poluprofesionalni (laboratorijski, hobi) rad, odnosno za poslove koji zahtevaju veliko povećanje, jasan uvid i velike radne udaljenosti. Mikroskop karakteriše velika dubinska oštrina (što znači da predmet možete detaljnije videti na većoj udaljenosti) i radni razmak od 90 mm. Ispitivanja stereomikroskopom ne zahtevaju pripremu predmeta (preparata), već se mogu posmatrati u svom prirodnom, trodimenzionalnom obliku. Posebno su pogodni za posmatranje minerala, insekata, semena itd., za proučavanje i popravak finih mehaničkih konstrukcija (npr. satova). Glava mikroskopa iz serije STM7 je revezibilna (okretna), što omogućava pristup površinama kojima, zbog svoje veličine, nije dostupan standardni stereomikroskop.

Dostupne su dva modela mikroskopa serije STM7: binokularni (STM7b) i trinokularni (STM7t).

Svi optički elementi su izrađeni od optičkog stakla i imaju antirefleksivni premaz, tako da je slika oštra čak i na rubovima vidnog polja. Telo mikroskopa je izrađeno od čistog aluminijuma.

Mikroskop se isporučuje bez izvora svetlosti, tako da se preporučuje korišćenje spoljne rasvete, koja može biti LED kružna rasveta (osvetljenje u prstenu) ili osvetljenje labudov vrat, u zavisnosti od primene. Osvetljenje nije uključeno u proizvod.

Radna udaljenost mikroskopa od 95 mm se može povećati postavljanjem predsočiva 0,5x (dodatno sočiva). Navedeno sočivo nije uključeno u proizvod, a njegovom postavkom se proširuje opseg upotrebe mikroskopa. Ugradnjom ovog elementa povećava se radni razmak mikroskopa na 140 mm. Takođe, komaptibilan je i sa, opcionim, predsočivom 2x (StereoB-20) sa kojim se uvećanje mikroskopa udvostručuje, ali se ujedno i smanjuje radna udaljenost za polovinu. Zamenom/postavljanjem okulara WF5x ili WF25x (nije uključeno) mogu se postići uvećanja u rasponu od 3,5 do 112,5x.

Kompatibilan je sa standardnim 30,5 mm mikroskopskim okularima, što znači da je dostupan širok raspon uvećanja, a mogu se montirati i kamere.

STM7b

Detalji

PLU
1007
Glava
Binokularna
Optički materijal
Optičko staklo
Antirefleksivni premaz
Da
Uvećanje
7x - 45x
Okulari
WF 10x
Podešavanje dioptrije
Da (oba okulara)
Objektivi
0,7x - 4,5x (zoom)
Radna udaljenost
90 mm
Osvetljenje
Ne
Namena
Idealno je za numizmatička posmatranja (novčanice, kovanice), insekata i drugih objekata slabo vidljivih golim okom

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo STM7-8

Preuzmi (617.8k)

7 drugih proizvoda u istoj kategoriji: