Ekonomični Plössl okulari
  • Ekonomični Plössl okulari

Ekonomični Plössl okulari

Ekonomična serija Plössl okulara, sa prividnim vidnim poljem od 40° i jednoslojnim antirefleksnim premazom. Dobro rešenje za proširenje performansi vašeg prvog teleskopa, uz minimalnu investiciju

2.000 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Žižna daljina
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Ekonomični Plössl okulari po izuzetno povoljnoj ceni. Dobri su za proširenje raspona povećanja vašeg prvog teleskopa, uz minimalnu investiciju. Naročito je interesantan 15 mm model, sa kojim ćete dobiti neko srednje povećanje, između okulara 25 mm i 10 mm, koji se najčešće isporučuju u kompletu sa teleskopom. Prividno vidno polje od 40° je nešto manje u odnosu na klasične Plössl okulare i imaju jednoslojne antirefleksivne premaze, ali im cena definitivno ide u prilog.

U praksi, maksimalno upotrebljivo uvećanje teleskopa je 1.5-2 puta veće od prečnika objektiva u milimetrima. Prema tome, čak i sa najmanjim teleskopom od 6-9 cm mogu se postići uvećanja od 120-200 puta - za posmatranje svetlijih objekata (Mesec, planete, dvostruke zvezde, itd.). Kupovinom okulara kraće žižne daljine, možete iskoristiti i ovu opciju.

Naravno, postoje i kvalitetniji okularni koji koštaju gotovo koliko i ceo teleskop. Međutim, ukoliko ne želite da potrošite pravo malo bogatstvo, ulaganje u ekonomičan Plössl okular može biti dobro rešenje.

Savet: Ako se ne osećate prijatno dok posmatrate, gumenu kapicu možete preklopiti ili je jednostavno ukloniti sa okulara. 

Napomena: Prilikom narudžbe odaberite željenu opciju okulara (Žižna daljina).

EPL4

Detalji

PLU
/
Prečnik okulara
1,25"
Premaz optike
Jednoslojni
Ugao vidnog polja
40°

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: