Zoffoli 40cm - Globus Bar Explora Honey Brown

Atraktivan globus, koji kombinuje elegantni stil sa primesama drevnih i istoriski tačnim informacija

33.250 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Globusi najnovije generacije u starinskom, a ujedno i modernom stilu, napravljeni u Italiji, sa ljubavlju, samo za najzahtevnije kupce.

Globus prikazuje geografsko znanje 17. i 18. veka. Temelji se na radovima savremenih holandskih kartografa, koji su se oslanjali na izveštaje istraživača Barents, Le Maire, Tasman and Roggeveen.

Na mapi su prikazani udaljeni, tada gotovo nepoznati predeli poput tatarskog carstva, severnoameričkog subpolarnog regiona i istočne obale Australije. „Terra incognita“ Arktika i Antarktika je osenčena.

Zoffoli je zadržao uobičajenu upotrebu latinskih imena geografskih referenci, koja su bila karakteristična za to vreme. Mapa je ukrašena drevnim ikonografijama i mitološkim temama iz tog perioda, a prikazom jedrenjaka, kartografi su želeli da pokažu da je zemlja okrugla. Globus je jedini oblik u kojem se ova geografska trodimenzionalnost može učiniti razumljivom ljudskom oku.

Da Vinci-jev globus napravljen je bez kompromisa u pogledu stila i dobar je primer italijanske izrade. Globus bar Da Vinci idealno je rešenje za bilo koji prostor i sjajan je kao detalj za središnji deo svake prostorije. Sfera globusa prečnika 40 centimetara dovoljna je za smeštaj najmanje 2 boce i približno 9 čaša. Dodatne flaše se mogu čuvati na jedinstvenoj donjoj polici ukrašenoj prelepom ružom vetrova, savršeno skladnoj sa ilustracijom Zodijaka oko njene ekvatorijalne linije. Zahvaljujući točkićima, globus se može lako pomerati.

NAPOMENA: Dodaci (flaše i čaše) prikazani na slici ne dolazi uz proizvod.

NI69885

Detalji

PLU
3358
Tip
Bar globus, postolje sa nogarima
Prečnik
40 cm
Visina
93 cm
Rotirajući
Da
Materijal stalka
Drvo (nogari) i MDF (police)
Materijal sfere
Sintetički materijal
Razmera
1:32.000.000
Dizajn
Prirodni, rustikalni stil
Jezik
Latinski
Ostalo
Karakteristike mape - Istorijska, neosvetljena
Napomena
Dodaci (flaše i čaše) prikazani na slici ne dolazi uz proizvod

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: