Mini Track Montaža LX3 Omegon SET
  • Mini Track Montaža LX3 Omegon SET

Mini Track Montaža LX3 Omegon SET

Omegon Mini Track LX3 SET je nova verzija montaže za širokougaonu astrofotografiju, kojoj nisu potrebne baterije

24.167 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Napravite najlepše fotografije Mlečnog puta pomoću MiniTrack LX3 Omegon Seta za montažu fotoaparata na stativu!

Omegon MiniTrack LX3 je kompaktna montaža za fotoaparat uz pomoć koje ćete praviti prekrasne astrofotografije – sa širokougaonim i laganim teleobjektivima. Iznenađujuće je jednostavan za korišćenje, a sa njim će i amateri biti u mogućnosti da snimaju prekrasne astrofotografije.

Štaviše, MiniTrack LX3 radi bez električne energije (nije potrebno napajanje) - potpuno mehanički. U odnosu na svog prethodnika MiniTrack LX2, određeni delovi MiniTrack LX3-a su značajno poboljšani, uz 60%-tni porast preciznosti. Uverite se i sami i fotografišite prekrasne fotografije noćnog neba u tren oka.

Prednosti ukratko:

- Snimite noćno nebo sa bilo kojeg mesta na severnoj hemisferi - uspešno i bez napora.
- Nikada Vam neće biti potrebno napajanje - radi preko sata (navijanje), odnosno nisu Vam potrebne baterije i utičnice.
- Jednostavno navijte sat i montaža će odmah početi da se kreće.
- Optimalno za snimanje zvezdanog neba i korišćenje telefoto objektiva sve do oko 300mm.

Specifične prednosti MiniTrack LX3:

- Veća nosivost: MiniTrack LX3 od sada može podržati veće težine kamere i opreme - do 3 kg.
- Velika teflonska cev osigurava mekše i fluidnije kretanje.
- Još jači sistem vešanja i ubrzavanje pokreta.
- CNC telo: Lepše, bolje i stabilnije kućište.
- Optički polarni tražilac za tačno podešavanje nebeskog pola i besprekorno precizno praćenje zvezda.

Bolje astrofotografije

Ne nosite sa sobom samo fotografije sa odmora, ponesite sa sobom i fantastične astronomske fotografije. I to puno lakše nego što možda mislite. Sve što Vam je potrebno je stativ, MiniTrack mehanika, glava i Vaš fotoaparat. Uz pomoć ovih dodataka stvaranje dobrih astrofotografija više nije bauk!

60 minuta mehaničkog praćenja

Srce MiniTrack-a je sat (na navijanje), tako da mehanika ne zahteva napajanje putem baterija, odnosno nije Vam potrebna utičnica. Sat omogućava precizno pomeranje Vaše kamere. Jednostavno navijte satni mehanizam i montaža će početi da prati objekat na nebu do 60 minuta. Ovaj nosač nikad neće zastati, čak ni u hladnim uslovima. Nije slučajno što je ovaj „ekspert“ za fotografije širokog polja osvojio srca ljubitelja astronoma.

Kao protivteža: napredni sistem vešanja

MiniTrack LX3 nema protivtežu, ali ima sistem vešanja koji deluje poput kontrateže. Zbog toga je MiniTrack izuzetno kompaktan i pogodan za putovanja. Kao nova karakteristika, poboljšani sistem vešanja podržaće Vašu kameru, čak i pri jednostranom naprezanju, te će usporiti ili ubrzati sistem praćenja. To dovodi do povećane prilagodljivosti i praćenje će postati još preciznije.

Savet: Optimalna brzina praćenja postiže se kada sat tokom rada otkucava 130-135 puta u minuti. Opruga mora biti zategnuta u skladu sa težinom Vašeg fotoaparata. Preporučuje se određivanje otkucaja sata u minuti pomoću „TapTempo-App BPM-a“ za pametne telefone. Ova se aplikacija koristi u muzici i automatski meri tempo kompozicije. Iskoristite ovu aplikaciju i izmerite brzinu MiniTrack-a.

Velika teflonska cev

Čitava konstrukcija MiniTrack-a je poboljšana. Njegova veća teflonska cev osigurava naročito glatko kretanje fotoaparata, dok prati objekt na nebu.

CNC kućište

Novo kućište MiniTrack LX3 je vizuelno lepše, privlačnije oku i još izdržljivije. Brušeno aluminijumsko kućište ovog nosača je znatno otpornije, tako da ne morate da brinete da li će Vaš nosač izdržati nepovoljne uslove. Kvalitet i izdržljivost MiniTrack LX3-a ostaje ista čak i nakon nekoliko godina aktivnog korišćenja.

Veća nosivost - jednaka pokretljivost

Treba li Vam više? MiniTrack sada može da podrži fotoaparate do 3 kg, ali dimenzija nosača ostala ista, odnosno nosač je i dalje malen, lagan i prenosiv kao i pre. Jedina razlika je u tome što možete koristiti kamere sa većim ili dužim objektivima, a naravno i dalje možete očekivati vrhunsku stabilnost nosača.

Lakše pronalaženje objekata na noćnom nebu

Pronađite objekte na nebu sa velikom precizniošću, koristeći optički polarni tražilac. Set MiniTrack LX3 sadrži nosač i polarni tražilac jednako kao i na većim nosačima, tako da je nakon polarnog poravnanja znatno olakšano pronalaženja zvezda, odnosno objekata na noćnom nebu.

Odgovara svakom stativu

MiniTrack ima dva konektora - jedan za stativ i drugi za Vašu kameru ili glavu. Jednostavno pričvrstite nosač na svoj stativ koristeći vijak od 1/4" i poravnajte MiniTrack kako želite. Alternativno, možete postaviti kugličnu glavu sa navojem 1/4" ili 3/8".

Omegon Minitrack LX3

Konstruisao i razvio Cristian Fattinnanzi

MiniTrack nosač razvio je Cristian Fattinnanzi iz Italije. Omegon je preuzeo distribuciju kako bi je učinio dostupnom širem krugu fotografa i ljubitelja prirode.

Snimite kvalitetne astronomske fotografije u jednom trenutku koristeći ovaj potpuno mehanički mini nosač. Nije vam potrebno napajanje ili punjenje. Samo fotografišite - bilo kada i bilo gde.

Ni62037

Detalji

PLU
/
Tip
Mini Track Montaža
Nosivost
do 3 kg
Navoj
1/4"
Ostalo
LX3 nosač, Polarni tražilac i Držač

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo LX3 Omegon

Preuzmi (1.17M)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: