20-60x80 ED-APO Acuter Zoom Spektiv sa ravnim uvidom
  • 20-60x80 ED-APO Acuter Zoom Spektiv sa ravnim uvidom

20-60x80 ED-APO Acuter Zoom Spektiv sa ravnim uvidom

Durbin Acuter Zoom Spectiv dolazi sa 80 mm ED objektivom, rasponom uvećanjem od 20-60x, prizmom izrađenom od BaK-4 stakla, FMC premazom i ravnim uvidom

74.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Apohromatska verzija durbina Acuter Zoom Spectiv u objektivu 80mm ima ED sočivo koje potpuno eliminiše hromatsku aberaciju (obojeni halo oko rubova objekata), te daje vrhunsku oštru i kontrastnu sliku – samo za prave optičke sladokusce!

Acuter Zoom Spectiv durbin uvećanja 20-60x, se kao takav uglavnom koristi za posmatranje prirode. Idealan za izletnike, planinare, lovce, strelce, odnosno za svakoga ko u prirodi želi posmatrati udaljene objekte. Preporučujemo ga za dnevna posmatranja, ali zahvaljujući velikom prečniku objektiva, pokazuje sjajnu sliku i u uslovima slabe vidljivosti.

Uz durbin se isporučuje zaštitna torba koja se može otvoriti na oba kraja (kod objektiva i kod okulara) tako da durbin ostaje zaštićen prilikom kiše ili magle. Durbin ima standardni navoj za postavljanje na bilo koji na fotostativ (nije uključen u proizvod). Objektiv ima apohromatski sastav, a unutrašnje prizme su izrađene od materijala Bak-4. Sve staklene površine imaju tzv. FMC premaz. Zahvaljujući materijalima od kojih je izrađen i višeslojnim antireflesnim premazom slika koju daje je oštra i visokog kontrasta. Prilikom uveličavanja vidno polje zoom okulara se proširuje, zbog toga kod 3x zoom faktora (uveličavanje od 60x) vidnopolje se ne sužava na jednu trećinu nego samo na polovinu (60 stepeni vidokruga).

Naravno može se koristiti i u astronomske svrhe mada zbog ograničenog polja uveličavanja ne može se meriti sa astronomskim teleskopom. Ipak pomoću njega možemo posmatrati oblike bližih planeta kao i komete. Preporučujemo ga onima koji traže teleskop za dnevnu upotrebu. Fotografisanje je moguće pomoću odgovarajućeg adaptera. Preporučujemo DCH adapter (nije uključen).

acute80edb

Detalji

Tip
Ravan uvid
Materijal optike
BaK-4 prizma / ED objektiv
Premaz optike
Višeslojni antirefleksni premaz
Uvećanje
20-60x
Prečnik okulara
23 mm
Prečnik objektiva
80 mm
Linearno vidno polje na 1000 m
35 m - 18 m
Ugao vidnog polja
2˚- 1˚
Faktor sumraka
40 - 69
Minimalna udaljenost fokusa
7 m
Izlazna pupila
4 mm - 1,3 mm
Vodootporan
Da
Dimenzije
48 cm (dužina)
Težina
1350 g
Ostalo
Torba za skladištenje i transport, standardni foto navoj

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo Durbini

Preuzmi (764.44k)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: