Lacerta Infinity Typ-5 Mikroskop
  • Lacerta Infinity Typ-5 Mikroskop

Lacerta Infinity Typ-5 Mikroskop

Lacerta Infinity Typ-5 Mikroskop sa trinokularnom glavom, okularima WF 10x, plan objektivima 4x, 10x, 40x i 100x (Oil Immersion), povećanjem 40x, 100x, 400x i 1000x i Full Köhler osvetljenjem (labaratorijski nivo)

154.167 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Serija mikroskopa INFINITY otvara nove perspektive u mikroskopiji. Zbog svog univerzalnog dizajna, moguće je postaviti mnogo različitih dodataka na putu svetlosti. Osim toga, mikroskopi Lacerta Infinity Series (LIS) dolaze sa značajnim novinama koje olakšavaju rad, odnosno posmatranje.

Pored binokularnog uvida na glavi mikroskopa se i otvor za prihvat kemere (uz korišćenje odgovarajućeg adaptera). Sa desne strane, na glavi mikroskopa, se nalazi ispupčeno dugme koje služi za regulaciju, odnosno usmeravanje svetlosnog snopa (za posmatranje ili fotografisanje). Dostupan je i Back-Focus za parfokalno slikanje DLSR fotoaparatom. Dva okulara uvećanja 10x imaju široko vidno polje (20 mm) i na vrhu imaju kapice, koje se mogu zameniti ukoliko se istroše. Na rotaciona glava za 5 objektiva (revolver) se nalaze INFINITY Plan objektivi, uvećanja 4x, 10x, 40x i 100x.

Kondenzator Abbe (N.A. = 1,25) sa Iris dijafragmom ima mogućnost podešavanja za različita uvećanja. Nosač kondenzatora u obliku potkovice omogućava lako menjanje između tamnog polja, svetlog polja, polarizovanja i faznog kontrasta. Set za fazni kontrast se može brzo zameniti, bez potrebe za podešavanjem, i dostupan je uz doplatu. Polarizujući pribor (nije ukljkučen u proizvod) može se montirati na Abbe kondenzator, dok se ostali elementi mogu postaviti u slot ispod trinokularne glave. Fokuser je koaksijalni i ima mogućnost grubog i finog fokusiranja sa kontrolom zatezanja.

Za osvetljavanje se koristi Köhler-ova metoda (trans- and epi-illuminated), koja omogućava ravnomerno osvetljavanja uzorka i osigurava da slika izvora osvetljenja (na pr. halogen ili LED sijalica) ne bude vidljiva na rezultirajućoj slici. Intenzitet LED izvor svetlosti ima snagu od 20W isto kao i halogen rasveta, ali traje minimalno 10000 časova i pri tome ne greje uzorak koji se posmatra. Halogeno osvetljenje se preporučuje za posmatranja u kojima je važna stvarna obojenost materijala.

Radni stočić je veći nego obično, može se pomerati u oba pravca i ima mogućnost finog kretanja. U donjem desnom delu stola sa donje strane nalazi se regulator sa dva okretna dugmeta koji služi za pomeranje površine stola u x i y smeru. Sto se pomiče u z-smeru (vertikalno) uz pomoć regulatora sa dva okretna dugmeta koji se nalazi na postolju jedan pored drugog. Unutrašnje dugme se koristi za grubo podešavanje visine, a spoljno za fino podešavanje.

Dostupni dodaci (nije uključeno) za mikroskop Lacerta Infinity Typ-5 su: dark field dijafragma, polarizujući pribor, set za fazni kontrast, torba za mikroskop.

LIS-5

Detalji

Glava
Trinokularna
Uvećanje
40x, 100x, 400x i 1000x
Okulari
WF 10x
Objektivi
4x, 10x, 40x i 100x (Plan)
Revolver nosača objektiva
Za 5 objektiva
Fokus
Koaksijalni grubi i fini fokuser sa kontrolom zatezanja
Kondenzator
Abbe (N.A 1.25)
Dijafragma
Iris
Osvetljenje
Full Köhler, 20W
Ostalo
Set za fazni kontrast (nije uključen) može se zameniti brzo bez potrebe za podešavanjem
Ostalo
Polarizujući pribor (nije ukljkučen) može se montirati na Abbe kondenzator, dok se ostali elementi mogu postaviti u slot ispod trinokularne glave

Posebna šifra

3 drugih proizvoda u istoj kategoriji: