Fazni kontrast sa objektivom 40x
  • Fazni kontrast sa objektivom 40x

Fazni kontrast sa objektivom 40x

Kondenzator za fazni kontrast, sa objektivom 40x (Plan40ph) i klizač sa dijafragmom za mikroskope BIM 135/136/312/313

33.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Faznim kontrastom se mogu poboljšati slike prozirnih i bezbojnih objekata, koje je teško vidjeti ili su nevidljivi u običnom mikroskopu. Ova biološka mikroskopija sa faznim kontrastom široko se koristi u bolničkim, kliničkim, biološkim istraživanjima i školskoj nastavi, posebno za promatranje bezbojnih uzoraka.

Fazno-kontrastni mikroskop povećava fazni pomak talasnih dužina svetlosnih snopova koji putuju kroz različite ćelijske strukture, što omogućava bolji kontrast i mogućnost diferencijacije struktura.

Nezavisna jedinica za fazni kontrast sastoji se od specijalnog kondenzora i tzv. objektiva sa faznim kontrastom, koji se koristiti kao dodatak običnom mikroskopu. Slika dobijena na ovakav način je vrlo kontrastna i zbog toga se može posebno dobro koristiti u kulturi tkiva za ispitivanje konusnih ćelija koje prijanjaju na podlogu i veoma tankih (0,1–1 µm) neobojenih preseka. Zahvaljujući kontrastu uočljiviji postaju delovi različite debljine, preseci postaju reljefni, lakše se primećuju razlike u debljini. Postupak je izuzetno osetljiv i zahteva tačno centralno postavljanje jedinice, što omogućava okular sa blendom. Za test faznog kontrasta najčešće se koristi fazno kontrastno sočivo (objektiv) sa uvećanjem od 40x.

Metodu istraživanja ćeliske strukture prvi je opisao holanđanin Frits Zernike 1934.

Za pravilno podešavanje mikroskopa, preporučujemo da pogledajte ovu STRANICU (Izvor: Molecular Expressions).

Plan40PH

Detalji

PLU
/
Uvećanje
40x (Plan40ph)
Namena
Za mikroskope BIM 135/136/312/313

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: