EQ-5 GoTo komplet za nadogradnju
  • EQ-5 GoTo komplet za nadogradnju

EQ-5 GoTo komplet za nadogradnju

GoTo PRO set (2 motorna pogona i ručni kontroler) za nadogradnju osnovne EQ5 mehanike na GoTo, dolazi sa bazom od 42.900 objekata i omogućuje automatsko pozicioniranje

53.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

GoTo PRO komplet za nadogradnju sa motorima od 2 Ah omogućuje kretanje mehanike od 0,25x do 800x zvezdane brzine. Ručni kontroler ima bazu sa 42.900 objekata, dok se brzina pristupa 3.4 stepena/sekunda. Pored ovih, ručni kontroler ima niz dugih korisnih funkcija, koje su detaljnije opisane u nastavku.

Za instalaciju kompleta, motor i elektronika, potrebno je nešto više od pola sata.

Prednosti GoTo seta: 

Opremljen je stepper motorima, visokih performansi, koji mogu postići 800x zvezdane brzine (od 3.4° u sekundi) koristeći ručni kontroler ili planetarni program (na pr. Umi PRO) koji radi na priključenom računaru (RS-232 kabel). Mikrokorak od 1/64 omogućava mnogo lakše praćenje i manji zazor. Montaža ima standardni ST4 priključak za autoguider i korekciju periodične greške. Brzina korekcije može se podesiti između 0.5x i 800x.

GoTo funkcija:

Synscan GoTo ručni kontroler omogućava automatsko pretraživanje objekata. Radi bez računara, zahvaljujući vlastitoj ugrađenoj bazi podataka. Kontroler sadrži podatke za više od 42.900 objekata - sve Messier-ove, NCG, IC objekte, kataloge drugih objekata dubokog neba, kao i položaje mnogih dvostrukih zvezda, zvezdanih jata itd. Nakon što se pravilno kalibrira, sve što potrebno učiniti je unošenje kataloških podataka objekata i mehanika će dovesti teleskop u željeni položaj.

Pored ovih, sistem ima i niz drugih korisnih funkcija. Ručni kontroler takođe može predložiti listu zanimljivih, uočljivih objekata pod svojim vodstvom – obilazak vodičem (guided tou). Takođe, pruža trenutne podatke o položaju zvezde Polaris, što olakšava postupak polarnog poravnanja. Postoji mogućnost provere napajanja (korisno ako se koristi napajanje iz punjive baterije), a može se proveriti i temperatura.

Precizno kontrolisana kompenzacija zazora, se može u potpunosti prilagoditi. Male korekcije brzine, dostupne su preko priključka za automatsko vođenje (0,125-1x zvezdane brzine), kao i uočljivost periodične greške (PEC), što uveliko pomaže u astrofotografiji.

Memorija ručnog kontrolera se može besplatno ažurirati sa interneta, tako da je nova, opsežna verzija softvera uvek dostupna.

Montaža zahteva napajanje od 12V, koju možete obezbediti putem upaljača za cigarete (kabel - uključen) u automobilu ili punjive baterije (nije uključena) ili adaptera (nije uključen) naizmenične struje .

Za GoTo verziju preporučujemo Skywatcher Wi-Fi jedinicu (SynScanWifi), pomoću koje možete upravljati svojim teleskopom putem pametnog telefona ili tableta. Samo priključite Wi-Fi jedinicu u ručni kontroler i preuzmite besplatnu aplikaciju (Android ili iOS) - i sve je spremno za upotrebu.

EQ5upg

Detalji

PLU
951
Tip
GoTo Upgrade kit
Napajanje
12V (kabel - ulaz za upaljač)
Korekcija zvezdane brzine
0.5x - 800x
Ostalo
Baza 42.900 objekata
Napomena
Baterija i adapter nisu uključeni!
Namena
Za EQ-5 mehaniku

Posebna šifra

11 drugih proizvoda u istoj kategoriji: