EQ3 RA/DEC Motori
  • EQ3 RA/DEC Motori

EQ3 RA/DEC Motori

Dvoosovinski motorni pogon EQ-3 (SkyScan) sa ručnim kontrolerom, omogućava kontrolu kretanja na obe ose

17.417 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Postavljanje motora (motorizacija) u obe ose veoma je korisna za precizna kretanja bez vibracija prilikom posmatranja Meseca pri većim uvećanjima i objekata dubokog neba, koji su blizu jedni drugima na noćnom nebu. Sa ovim motorima je moguće izvršiti ručne korekcije (pomoću okulara sa osvetljenim nitnim krstom – nije uklučen) u obe ose tokom snimanja astrofotografije sa kamerom postavljenom na teleskopsku cev („piggyback“).

Sa priloženim kontrolorom možete odabrati korekciju 2x, 8x ili 16x zvezdane brzine. Brzina od 2x se obično koristi prilikom fotografisanja, dok se za pronalaćenje objekata koriste veće brzine. Set uključuje i drač za baterije. Napajanje je 6V DC i za to su vam potrebne baterije (golijat - 4 kom) ili adapter - baterije i adapter nisu uključeni. Prilikom povezivanja obavezno vodite računa o polaritetu! Instalacija je jednostavna i ne zahteva stručnost.

Za pravilno praćenje objekata, neophodno je da montaža bude polarno poravnata. Polarni tražilac (nije uključen) će vam u tome umnogome pomoći.

Za one koji žele ozbiljno da se bave astrofotografijom, preporučujemo motore na obe ose, sa posebnim kontrolerom koji ima ulaz za autoguider.

DUALeq3

Detalji

PLU
136
Tip
RA/DEC Motor
Napajanje
6V DC (4 kom. Baterije (Golijat) ili Adapter - nisu uključeni)
Korekcija zvezdane brzine
2x, 8x ili 16x
Ostalo
Torbica za skladištenje i transport
Namena
Za EQ-3 mehaniku

Posebna šifra

11 drugih proizvoda u istoj kategoriji: