Lacerta Herschel prizma za posmatranje Sunca
  • Lacerta Herschel prizma za posmatranje Sunca

Lacerta Herschel prizma za posmatranje Sunca

Lacerta Herschel prizma za posmatranje Sunca, odličnog kvaliteta, sa ND3.0 filterom, T2 navojima na obe strane i adapterima od 1,25“ (31,7mm)

19.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Jedno od najboljih rešenja za posmatranje Sunca. Slika koju daje je umnogome bolja, oštrija i sa više kontrasta u poređenju sa raznim folijama ili staklenim filterima. Lacerta Herschel prizma je siguran, kvalitetan i cenovno veoma pristupačan uređaj, koji se može postavljanjem odgovarajućih dodataka, filtera, prilagoditi potrebama korisnika.

Sigurnost, kvalitet i povoljna cena iznad svega

Prizma je izrađena sa velikom preciznošću, što za rezultat ima bezbedno posmatranje, kontrastnu i oštru sliku, dok toplotna zaštita (rebro), za razliku od nekih drugih modela, sprečava izlazak koncentrovane svetlosti. Posebnost ove prizme se oglada u tome što je unutrašnost je postavljena pod Brewster-ovim uglom, tako da je rezultirajuća slika potpuno polarizovana, što omogućava promenu osvetljenosti slike u mnogo širem opsegu.

Prilikom upotrebe ove prizme, nije potrebno koristiti standardni filter za Sunce, pošto prizma preusmerava većinu svetlosnih i toplotnih snopova i samo delove propušta do okulara. Iako prizma dolazi sa ugrađenim ND3.0 filterom, za vizuelna posmatranja se preporučuje dodatno polarizujući filter ili ND0.6 filter. Upotrebom više filtera različitih propusnih nivoa, kontrast se može podešavati prema željenom.

Ukoliko želite da fotografišete kroz ovu prizmu, možete korigovati propusnu moć količine svetlosti, tako što ćete postojeći ND3.0 filter zameniti ND1.8 filterom. Naravno, za povezivanje sa kamerom (DSLR) će Vam biti potreban bar jedan dodatni adapter.

Fleksibilnost

Na teleskopskoj strani prizme nalazi se T2 navoj, koji služi za povezivanje sa odgovarajućim fokuserom (prihvat za T2 navoj) na SkyWatcher refraktorima. Naravno, za spajanje se koristi i adapter 1,25“/T2. Uklanjanjem (odvrtanjem) adaptera za postavljenje okulara pristupa se drugom T2 navoju. Ovaj navoj može da posluži za povezivanje sa kamerom (DSLR). Za ovo će vam je potreban odgovarajući adapter (T2T2p adapter – nije uključen). Prednost ovog rešenja, je u tome što je svetlosna putanja vrlo kratka, te je pun fokus moguće postići sa većinom teleskopa, bez dodatnih adaptera i korektora.

Lacerta Herschel prizma se preporučuje za upotrebu sa refraktorima, dok kod Newton teleskopa, zbog ograničene mogućnosti podešavanja fokusa, rezultirajuća slika nije oštra.

Herschel-LAC1s

Detalji

PLU
1341
Tip
Herschel prizma
Uvid
90°
Prihvat
T/2 i adapteri 1.25"
Ostalo
ND3.0 filter

Posebna šifra

13 drugih proizvoda u istoj kategoriji: