Amiči prizma 1.25″ 90°
  • Amiči prizma 1.25″ 90°

Amiči prizma 1.25″ 90°

Ekonomična, Amiči prizma sa 1.25“ (31,7mm) prihvatom, pod uglom od 90 stepeni, u metalnom kućištu

3.750 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Amiči prizme, za razliku od dijagonalnih ogledala, daju uspravnu sliku na refraktorima i katadiopterima, što je veoma korisno, odnosno neophodno prilikom dnevnih posmatranja – prirode, ptica, udaljenih objekata, aviona itd... Velika prednost se ogleda u tome što se teleskop može koristiti i kao durbin sa mnogo većim uvećanjima.

Kod astronomskih posmatranja, obzirom da je slika „normalna“, orjentacija je lakša i bez velikih problema se može koristiti i zvezdana karta (atlas neba). Ipak, zbog složene putanje svetlosti kod Amiči prizme, kvalitet slike nije toliko visok kao kod dijagonalnih ogledala, te ih manje preporučujemo za astronomska osmatranja sa velikim uvećanjima.

Ovaj model SkyWatcher Amiči prizme ima odličan odnos cene i kvaliteta. Optički su dobri za panoramska posmatranja, ali za astronomska opažanja ipak preporučujemo kvalitetno dijagonalno ogledalo ili Amiči prizmu boljeg kvaliteta. Verzija sa uvidom od 45° pogodna je za posmatranje objekata blizu horizonta (panoramsko), dok je vezija sa uvidom od 90° idealna za posmatranje objekata na nebu.

Na dnu metalne čaure, koja se uklapa u produžetak od 31,7mm, nalazi se standardni navoj za filtere, tako da se na Amiči prizmu može postaviti i odgovarajući filter (npr. neutralni, polarni ili filteri u boji).

amici90

Detalji

PLU
55
Tip
Amiči prizma
Uvid
90°
Prihvat
1.25“ (31,7mm)
Ostalo
Standardni navoj za filtere

Posebna šifra

13 drugih proizvoda u istoj kategoriji: