Astro ranac Plejade
  • Astro ranac Plejade

Astro ranac Plejade

Udoban i elegantan ranac, sa motivom Plejade, dovoljno velik da unutra stanu sve potrebne sitnice, bilo da ga koristite svakodnevno ili za nošenje astronomske opreme

658 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Veličina
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Neverovatno praktičan i istovremeno moderan ranac sa motivima Svemira (Plejade) koji možete nosititi u raznoraznim prilikama i u kombinaciji sa najrazličitijom odećom (opuštena letnja, sportska, odeća za plažu, casual varijante za posao itd.). Dovoljno je velik da unutra stanu sve potrebne sitnice, bilo da ga koristite svakodnevno ili za prenošenje astronomske opreme.

Podloga ranca je crne boje, dok je slika koja prikazuje zvezdano jato Plejade (Pleiades) štampana dvostrano. Štampana fotografija visoke rezolucije pažljivo je utisnuta na podlogu. Motivi, bogati detaljima i bojama, su delo vrhunskog astrofotografa Borisa Štromara.

Plejade (Messier 45, Sedam sestara, Vlašići) su rasejano zvezdano jato u sazvežđu Bika. Jatom dominiraju plave vrele zvezde formirane pre oko 100 miliona godina. Udaljenost ovog zvezdanog jata od zemlje je 380 svetlosnih godina. Kada je noć tamna i nebo jasno može da se vidi 9 zvezda poznatih kao Atlas (otac), Pleona (majka) i sestre Alkiona, Maja, Steropa, Tajgera, Kelena, Meropa i Elektra. Teleskopom se međutim vidi da u tom jatu postoji nekoliko stotina zvezda.

Material korišćen za izradu OKLOP astro ranca ne sadrži PVC, tako da zadovoljava sve standarde EU (REACH). Tehnologija proizvodnje materijala se zasniva na organskim jedinicama povezanim sa poliuretanskim jedinicama, tako da ovi materijali ne zahtevaju konzerviranje. Zbog materijala od kojeg je izrađen, ranac se jednostavno održava.

Astro ranac se zatvara kanapom, koji ujedno služi za nošenje ranca.

Dostupne su sledeće veličine astro ranca:
- S - dimenzije: 32,5 x 38 cm, težina: 0,05 kg
- L - dimenzije: 36,5 x 42,5 cm, težina: 0,07 kg

Zbog svojih nešto manjih dimenzija, model veličine S je prvenstveno namenjena deci, ali ga naravno mogu koristiti/nositi i odrasli.

61382

Detalji

PLU
1989 (S) / 2019 (L)
Materijal
Poliuretan (REACH)
Dimenzije
Veličina S: 32,5 x 38 cm / Veličina L 36,5 x 42,5 cm
Težina
Veličina S: 0,05 kg / Veličina L: 0,07 kg
Motiv
Plejade (Pleiades)
Autor motiva
Boris Štromar
Održavanje
Ručno pranje

Posebna šifra