Karta neba

Dekorativna i funkcionalna zvezdana karta neba, veličine 69x109 cm, sa naslovima na mađarskom jeziku (spisak sazvežđa na latinskom i mađarskom jeziku)

1.667 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Da li ste ljubitelj astronomije u potrazi za novim načinom istraživanja noćnog neba? Možda je naša zvezdana karta neba upravo ono što tražite!

Naša zidna karta zvezdanog neba, nije samo dekorativni predmet, već je i optimatizovana za svakodnevnu upotrebu. Sadrži važne informacije i neobične ideje koje verovatno nećete naći nigde drugde u ovom obliku. Korisna za one koji žele da uče o nebeskim telima i da se bave astronomijom.

Na zvezdanoj mapi nebo nije podeljeno na severnu i južnu hemisferu. Umesto toga, na većem delu mape prikazana su sva sazvežđa koja su vidljiva na ovim prostorima. Ovakav sadržaj ima određene prednosti, tako npr. sazvežđe Orion nije isečeno na nebeskom ekvatoru, a sazvežđe Škorpion nije prikazano naopako. Takođe, sazvežđe Jarac se nalazi južno od Delfina na nebu, jer ta dva sazvežđa nisu podeljena na dve karte hemisfere. Sjajnije zvezde su obojene prema svojim spektralnim klasama, granica magnitude je 6,5. Sedam zvezda (Plejade) je prikazano na dodatnoj mapi sa graničnom veličinom od 12 magnituda. Sve južne zvezde, koje nam nisu vidljive, prikazane su u istoj razmeri u gornjem desnom uglu. Zanimljivo je i to što kartu neba ne krase uobičajene NASA-ine ili Hubble fotografije, već impresivne astro slike koje su napravili astronomi amateri.

Nabavite zidnu kartu zvezdanog neba i počnite da istražujete noćno nebo sa novim sposobnostima i znanjem. Koristite je kao ukrasni predmet ili kao pomoć u planiranju sesija posmatranja. Ova mapa će vam pomoći da razumete lepotu i prostranost univerzuma.

VZP2

Detalji

PLU
76
Tip
Karta neba
Dimenzije
69x109cm
Jezik
Mađarski i latinski

Posebna šifra

1 drugi proizvod u istoj kategoriji: