LACERTA fokus motor, ASCOM kompatibilno
  • LACERTA fokus motor, ASCOM kompatibilno

LACERTA fokus motor, ASCOM kompatibilno

LACERTA samostalni fokus motor - precizni mikro koračni motor sa ručnim kontolerom i senzorom temperature temperature. Kompatibilan sa ASCOM (USB)

66.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Samostalni i ASCOM kompatibilni fokus motor u jednom!

Zahvaljujući preciznom radu MFOC Lacerta fokus motora, fokus se može podesiti sa preciznošću od 1 mikrona. Sve ovo omogućuju mikro-stepper motori i pametna elektronika. Naravno, za precizno fokusiranje potreban vam je i dobar fokuser, npr. Lacertin model Octo60, Crayford, MonoRail itd. (Kontaktirajte nas u vezi mogućnosti adaptacije).

Set uključuje motor, koji se može instalirati direktno na većinu mikro fokusera SkyWatcher i Lacerta. Uključen je i ručni kontroler, koji nam pomaže da se krećemo kroz meni na digitalnim ekranu sa pozadinskim osvetljenjem. U setu se nalazi i senzor temperature, kabel za napajanje i spojni kabel za povezivanje motora sa ručnim kontrolorom.

MFOC in Verwendung (easy to use)

LACERTA Motorfocus Menü

Lacerta Motorfokus Temperatur-Kompensation

Fokus motor se može koristiti u dva režima rada, samostalni i Ascom

Stand-Alone režim, omogućava potpuno automatsko podešavanje fokusa, koje vrši sistem na osnovu promena temperature. Senzor se može postaviti bilo gde, na primer blizu objektiva ili glavnog ogledala, tako da motor fokusa dobija najpreciznije podatke o temperaturi. Za pravilan rad neophodna je kalibracija, odnosto podešavanje podešavanje položaja fokusa za odgovarajuću temperaturu. Dovoljan je unos dve vrednosti, a ostale parametre će izračunati sistem - u slučaju promene temperature, sistem podešava fokus.

GoTo funkcija: Pomera se na unapred unete pozicije pritiskom na dugme. Velika prednost prilikom zamene okulara, filtera, kamere itd. (Na primer, kada pravite RGB planetarne snimke, prebacuje se na unapred podešene pozicije pomaka pritiskom na dugme, obezbeđujući brzo i precizno fokusiranje između promena filtera.)

U slučaju ASCOM režima, ručni kontroler je povezan sa računarom (preko USB porta), slovo "A" se pojavljuje na ručnom kontroleru. U ovom slučaju, automatska kompenzacija temperature, kompenzacija zazora i druge automatske funkcije su onemogućene u ručnom kontroleru, a funkcije preuzima kompjuterski program - softver.

Struja motora i smer rotacije se još uvek mogu podesiti na ručnom kontroleru (moraju se podesiti pre povezivanja). Položaj fokusa, vrednost temperature i statusna poruka i dalje se mogu pročitati na displeju ručnog kontrolera.

Testirano sa sledećim programima (definitivno dobro funkcionišu): Astroart 4, Astrophotography Tool 2.82, DSLR Focus V3, FindFocus 1.2.0.0, FocusMax 3.8.0.20, Maxim DL 5.15, SharpCap 1.5.0.344.

LACERTA Motorfocus auf Octo60 Auszug montieren

LACERTA Motorfocus auf TS RPA2.5 Auszug montieren

LACERTA Motorfocus auf TS RPA2.0 Auszug montieren

Karakteristike:

- Daljinski (ASCOM) ili samostalni režim rada
- Ručna kontrola sa digitalnim displejom, podaci u realnom vremenu o svim relevantnim vrednostima
- Precizni koračni motor, sigurno podizanje težine 5 kg (mereno sa Lacerta Octo60 fokuserom), 65536 koraka, preciznost od 1 mikrona (0,001 mm)
- Senzor temperature (dužina kabla oko 180cm)
- Automatska kompenzacija temperature
- Lacerta Mgen autoguider kompatibilnost
- GoTo funkcija za unapred podešene vrednosti fokusa
- ASCOM kompatibilnost
- Besplatna nadogradnja firmvera

MFOC INDI preview

Octo60mic: Genauigkeit 1 mikron

MFOC

Detalji

PLU
2153
Tip
Motor za fokusiranje

Posebna šifra

4 drugih proizvoda u istoj kategoriji: