Mikroskop STUDENT-12 Biološki SET
  • Mikroskop STUDENT-12 Biološki SET
  • Mikroskop Student-12 Biološki

Mikroskop STUDENT-12 Biološki SET

Set biološkog mikroskopa Student-12 sa monokularnom glavom, uvećanjem od 40-640x, koji uključuje kameru, preparate, reagense, mikrotom, kutiju za skladištenje

12.417 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Popularni mikroskop Student-12 sada je dostupan u praktičnom setu!

Biološki mikroskop sa integrisanim LED osvetljenjem dolazi sa tri ahromatska objektiva od 4x, 10x i 40x koji u kombinaciji sa okularom WF10x daju uvećanja od 40x, 100x i 400x. Jednostavnom promenom WF10x opcionim okularom WF16x dobijaju se uvećanja od 64x, 160x i 640x. Uz pomoć ovog mikroskopa možete saznati kako su strukturirane biljke, životinje i ljudi, pogledati kako mikroskopski organizmi žive u vlastitom mikro-svemiru i sprovesti niz uzbudljivih bioloških eksperimenata.

Uz standardno donje LED osvetljenje, postoji i gornje osvetljenje koje se u kombinaciji sa malim uvećanjem (40x) može koristiti za površinsko posmatranje/ispitivanje lišća, insekata, peska, brusnog papira, itd. Za decu je ovo sjajna prilika da se upoznaju sa prirodom! Osvetljenost se može podešavati.

Glava mikroskopa je nagnuta pod uglom od 45 stepeni, sa mogućnošću rotiranja 360 stepeni. Na mesto okulara, može se postaviti kamere od 0.35 MP, tako da se može napraviti i fotografija ili video snimak posmatranog uzorka.

Mikroskop se isporučuje u čvrstoj kutiji sa 0.35MP kamerom, 5 preparata, 5 praznih predmetnih stakalaca, set za inkubaciju (morska so, kvasac, jajašca kozica, mrestilište) i ručnim mikrotomom (pogledati sliku). Preparati i prazna stakalca smešteni su unutar plastične kutije za skladištenje i u njoj se može čuvati do 12 preparata. Za pripremu preparata, dostupni su reagensi iz kompleta, metalna pinceta i kutija za odlaganje sa lupom i 4 odeljka.

Kome ga preporučujemo: deci, za istraživanje prirode.

Kako koristiti jednostavni mikroskop - Student 12

Karakteristike:

- Okulari WF10× i WF16×
- Ugrađeno LED osvetljenje
- Rotirajuća dijafragma prečnika od 2.8-15 mm (u 5 koraka)
- Stolčić za uzorke 100×100mm
- Ahromatski objektivi: 4×, 10×, 40×
- Uvećanje: 40×, 64×, 100×, 160×, 400×, 640×

Delovi seta:

- Mikroskop Student-12 (10x i 16x okular, 4x, 10x, 40x objektiv, itd.) sa mrežnim adapterom
- Kamera od 0.35 MP sa USB 2.0 vezom i pratećim CD-om
- 5 preparata, 5 praznih slajdova u kutiji za skladištenje
- Reagensi 4 kom - Kutija za odlaganje uzoraka sa 4 pregrade, poklopcem za uvećanje
- Metalna pinceta
- Ručni mikrotom

Sprovođenje eksperimenta sa inkubacijom kozica

Morske kozice (artemia salina) imaju neobičan i zanimljiv životni ciklus. Jajašca koja proizvede ženka izlegu se, a da ih mužjak nikada nije oplodio. Sva jajašca koja se izlegu su ženke. Samo u posebnim okolnostima, npr. kada voda presuši, može se izleći mužjak račića. Mužjaci oplođuju jajašca ženki i iz ovog parenja nastaju posebna jaja, koja imaju debelu ljusku. Ona su vrlo otporna, sposobna za preživljavanje i mogu opstati 5-10 godina u statusu “spavanja”. To je vrsta jajašaca koja dolazi u ovom kompletu.

Inkubacija - da biste inkubirali kozice, prvo morate da napravite rastvor soli koji odgovara uslovima života kozica. Naspite pola litre kišnice ili vode iz slavine u posudu. Voda mora odstoji otprilike 30 sati. Voda vremenom ispari, pa je preporučljivo drugu posudu napuniti vodom i ostaviti da odstoji 36 sati i po potrebi dopuniti prvu posudu. Dodajte polovinu uključene morske soli u posudu i mešajte dok se sva so ne otopi. Sada stavite nekoliko jaja u posudu pokrijte je. Stavite staklenu posudu na svetlo mesto, ali ne na direktnu sunčevu svetlost. Pošto imate klijalište, možete dodati i rastvor soli zajedno sa nekoliko jaja u svaki od četiri odeljka rezervoara (uzgajališta). Temperatura treba da bude oko 25 °. Na ovoj temperaturi, larve kozica će se izleći za oko 2-3 dana. Ako voda u čaši ispari, dodajte malo vode iz druge posude.

Životinja koja se izleže iz jajeta poznata je kao "larva nauplija". Uz pomoć pipete možete staviti nekoliko ovih larvi na staklo i posmatrati ih. Larve će se kretati u slanoj vodi koristeći svoje dodatke nalik dlakama. Svakog dana izvadite nekoliko larvi iz posude i posmatrajte ih pod mikroskopom. U zavisnosti od sobne temperature, larve će sazreti u kozice za 6-10 nedelja.

Hranjenje - da bi kozice održali u životu, potrebno ih je povremeno hraniti. Ovo morate da radite pažljivo, jer će prekomerno hranjenje zaprljati vodu i kozice mogu uginuti. Prehrana se vrši suvim kvascem u prahu. Dovoljno je staviti samo malo ovog kvasca svaki drugi dan. Ako voda potamni, to je znak da se "pokvarila". Odmah izvadite kozice iz vode i stavite ih u svež rastvor soli.

Upozorenje – jajašca i kozice nisu namijenjene za jelo!

ST-12set

Detalji

PLU
3337
Glava
Monokularna (nagnuta 45°, rotirajuća 360°)
Uvećanje
40x, 64x, 100x, 160x, 400x i 640x
Okulari
WF10x i WF16x
Objektivi
4x, 10x i 40x (Ahromatski)
Revolver nosača objektiva
3 objektiva
Kamera
0.35MP
Radni stočić
100x100 mm
Dijafragma
Rotirajuća sa prečnikom 2,8-15 mm (5 koraka)
Osvetljenje
Ugrađeni donji i gornji LED izvor svetlosti (podesivo osvetljenje)
Ostalo
5 preparata, 5 praznih predmetnih stakalaca, set za inkubaciju (morska so, kvasac, jajašca kozica, mrestilište), pinceta i ručni mikrotom

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo Student-12

Preuzmi (580.99k)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: