Kamera GUIDE 2000 C Color, Omegon
  • Kamera GUIDE 2000 C Color, Omegon

Kamera GUIDE 2000 C Color, Omegon

Kamera Omegon Pro GUIDE 2000C je napredno rešenje za automatsko vođenje. Pored toga, pogodan je za prve korake u planetarnoj, lunarnoj, pa čak i astrofotografiji dubokog neba, u Full HD-u

19.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Planetarna i lunarna astrofotografija za početnike: Ovo je prava kamera za početak fascinantnog polja astrofotografije Sunčevog sistema. Slikanje Jupitera, Saturna ili kratera na Mesecu, baš kao što ih možete videti kroz okular, vam omogućava da podelite svoja noćna astronomska iskustva sa prijateljima i porodicom. Ili se svi možete okupiti oko ekrana i zajedno posmatrati Mesec i planete.

Astrofotografija dubokog neba: Visoka osetljivost ovog modernog CMOS čipa čini snimanje maglina i galaksija mnogo lakšim nego što je to bilo pre samo nekoliko godina. Ove blede objekte je teško uhvatiti, ali zahvaljujući visokoj kvantnoj efikasnosti i niskom šumu čitanja senzora možete kreirati fotografije, koje prikazuju detalje koji se ne mogu primetiti kroz vizuelnu astronomiju.

Automatsko vođenje: Pronaći ćete odgovarajuću zvezdu vodilju bilo gde na nebu! Čak i slabije vidljive zvezde ne predstavljaju problem zahvaljujući visokoj osetljivosti ovog modernog CMOS senzora. Vodič sa kratkim vremenima ekspozicije i visokim frekvencijama vođenja da biste ispravili čak i male greške u praćenju vašeg nosača. Izvorna kompatibilnost sa PHD2 i ugrađenim ST4 vodičem čine ovu kamericu idealnim za vaše potrebe automatskog vođenja.

Funkcionalni oblik: Čvrsto telo izrađeno od anodiranog aluminijuma ima oblik okulara od 1,25 inča i odgovara svakom teleskopu. Sa malom težinom, ova kamera ne predstavlja dodatno opterećenje za vašu opremu. Prednja strana kamere je opremljena C- i CS- navojem za pričvršćivanje, pa čak i sa običnim navoj filtera od 1,25 ". Ovo vam omogućava da direktno prikačite mala CCTV sočiva ili širok izbor astronomskih filtera.

Transmisija: Prozor filtera štiti komoru senzora od prašine i vlage. Kamere u boji Omegon Pro su opremljene i filterom za blokiranje infracrvenih zraka. Savremeni CMOS senzori su osetljivi na infracrvenu svetlost, pa je tačan prikaz boja na konačnoj slici moguć samo uklanjanjem ovih talasnih dužina pre snimanja. S druge strane, mono kamere Omegon Pro imaju antirefleksni prozor, koji je providan za širok spektar talasnih dužina od ultraljubičastog do infracrvenog. Možete da dodate sopstvene filtere za neograničenu kontrolu nad vašom krivom prenosa - neprocenjivo za napredne slike i fotometrijske aplikacije.

Prikladan softver za snimanje: U kutiji sadržani softver Omegon AstroPhotoCapture omogućava direktnu i jednostavnu kontrolu fotoaparata. Ispravna podešavanja kamere tokom procesa snimanja presudna su za astrofotografiju. AstroPhotoCapture vam daje potpunu kontrolu nad svim parametrima vašeg fotoaparata, bez preopterećenja. Tutorijali koji se lako prate obuhvataju postupak snimanja korak po korak, kako bi vaša prva sesija astrofotografije bila uspešna. Softver je kompatibilan sa operativnim sistemima Windows 8, 10 i 11.

Kompatibilnost: Omegon Pro kamere kompatibilne su sa širokim spektrom dostupnih programa za astrofotografiju putem uobičajenih interfejsa ASCOM i INDI. Izvorna kompatibilnost se takođe dodaje sve većem broju programa, poput PHD2 i N.I.N.A.

Sadržaj kutije:

- Kamerica
- Nosepiece adapter
- USB-kabl
- ST4-kabl

Specifikacije:

Kapacitet:
Tip senzora ..... CMOS čip (Sony IMX290)
Veličina čipa (mm) ..... 5,6 x 3,1
Čip - dijagonala (mm) ..... 6.1
Veličina piksela ..... 2.9
Rezolucija fotografije (piksela) ..... 1936x1096
Megapiksel ..... 2.1
Dubina bita (Bit) ..... 12
Slike u sekundi ..... 15 (u punoj rezoluciji)
Kamera u boji ..... da
Aktivno hlađenje ..... ne
Napajanje ..... 5V (USB)
Interfejsi ..... USB 2.0, ST4
Autoguider ..... da
Podržani operativni sistemi ..... Windows 7/8/10/11 (Linuk preko INDI)
Priključak (na teleskop)..... 1,25"
Navoj filtera ..... da (1,25")
Žižno rastojanje prirubnice (mm) ..... 12.5
Softver ..... preuzimanje sa zvanične Omegon web stranice
Radna temperatura ..... -10 ° C - + 50 ° C
Spajanje ..... 2x2, 3x3, 4x4 (digitalno)
Interna memorija ..... ne

Oprema:
Točak za filtere ..... ne
Torbica za prenos ..... ne
Ostali sadržaj ..... USB i ST4 kabl
Priključak (na teleskop) ..... C-mount

Opšte:
Serija ..... GUIDE
Dužina (mm) ..... 71
Prečnik (mm) ..... 39
Težina (g) ..... 90
Spoljni materijal ..... Aluminijum
Boja ..... bronzana
Tip ..... Kamera
Tip izrade ..... Astronomske kamere

Oblast primene:
Autoguider ..... da
Mesec i planete ..... da
Magline i galaksije ..... da
AllSky, Meteoriti ..... ne

NI61034

Detalji

PLU
3176
Rezolucija
2.1 Megapixel
Senzor
CMOS Chip (Sony IMX290)
Rezolucija
1936x1096 Pixel (fotografija)
Rezolucija/sličica u sekundi (FPS)
15 (u punoj rezoluciji)
Sistemska zahtevnost
Windows 7/8/10 (Linuk preko INDI)
Veličina piksela
2.9
Interfejs
USB 2.0, ST4
Napajanje
5 (USB)
Radna temperatura
-10 ° C - + 50 ° C
Prečnik
39mm
Dužina
71mm
Težina
90g
Oblast primene
Autoguider, Mesec i planete, Magline i galaksije

Posebna šifra

4 drugih proizvoda u istoj kategoriji: