UHC filter Pro 1.25'', Omegon
  • UHC filter Pro 1.25'', Omegon

UHC filter Pro 1.25'', Omegon

Omegon pro UHC filter - za povećan kontrast pri posmatranju maglina i smanjen uticaj svetlosnog zagađenja

6.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Često postoje astronomski objekti koji se zaista ne mogu videti kako treba. Slabo svetlucaju u okularu, negde između vidljivog i nevidljivog. U takvim slučajevima, veoma je poželjno koristiti UHC filter. Omegon pro UHC filter Vam omogućava da započnete sa proučavanjem maglina. Povećava kontrast kod svih maglina. Možete ga koristiti čak i sa manjim teleskopima sa otvorom od 100 mm.

Filter za smetnje, kao što je ovaj, postiže svoje odlične rezultate tako što blokira većinu talasnih dužina i propušta samo određene specifične talasne dužine. Veštačko osvetljenje - 'nebeski sjaj' - gradova je blokirano, dok je svetlost kojom magline zrače propuštena. Zvezde izgledaju slabije, ali magline postaju mnogo izraženije. Omegon UHC filter propušta zelene talasne dužine, na 496 nm i 401 nm, koje čine OIII emisione linije.

UHC filter je generalno koristan za vizuelno posmatranje emisionih maglina, planetarnih maglina i ostataka supernove. Dakle, to je pravi filter ako ste ljubitelj dubokog neba, a još uvek nemate filter. Bićete zapanjeni koliko detalja možete odjednom da vidite – i to ne samo kod prigušenih objekata, već i kod svetlih.

Maglina Orion, na primer, veća je nego što mislite. UHC filter vam omogućava da vidite još više magline i njene strukture. Lako biste mogli da posmatrate satima, istražujući sve.

Takođe pogodan je i za:

- Maglina Rozeta, NGC2237
- Eskimo maglina, NGC2392
- Maglina Laguna, M8
- Maglina Orao, M16
- Maglina Dambel, M27
- Maglina Severna Amerika, NGC7000, i još mnogo toga.

NI47288

Detalji

PLU
3173
Tip
UHC Filteri
Prihvat
1.25"
Namena
Ublažava efekte svetlosnog zagađenja, Emisione magline, Planetarne magline, ostaci Supernove, Astrofotografija i vizuelno posmatranje

Posebna šifra

11 drugih proizvoda u istoj kategoriji: