teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
19.500,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
71.900,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
4.900,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi - 22-67x100 ACUTER Zoom Spektiv sa uvidom od 45
75.565,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
24.900,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
87.900,00 rsd

Globus 40 cm Bar da Vinci Rust Zoffoli

34.500,00 rsd
Šifra proizvoda: ni47056

Atraktivan globus, koji kombinuje elegantni stil sa primesama drevnih i istoriski tačnim informacija.

Globusi najnovije generacije u starinskom, a ujedno i modernom stilu, napravljeni u Italiji, sa ljubavlju, samo za najzahtevnije kupce. Globus prikazuje geografsko znanje 17. i 18. veka. Temelji se na radovima savremenih holandskih kartografa, koji su se oslanjali na izveštaje istraživača Barents, Le Maire, Tasman and Roggeveen.

Na mapi su prikazani udaljeni, tada gotovo nepoznati predeli poput tatarskog carstva, severnoameričkog subpolarnog regiona i istočne obale Australije. „Terra incognita“ Arktika i Antarktika je osenčena.

Zoffoli je zadržao uobičajenu upotrebu latinskih imena geografskih referenci, koja su bila karakteristična za to vreme. Mapa je ukrašena drevnim ikonografijama i mitološkim temama iz tog perioda, a prikazom jedrenjaka, kartografi su želeli da pokažu da je zemlja okrugla. Globus je jedini oblik u kojem se ova geografska trodimenzionalnost može učiniti razumljivom ljudskom oku.

Da Vinci-jev globus napravljen je bez kompromisa u pogledu stila i dobar je primer italijanske izrade. Globus bar Da Vinci idealno je rešenje za bilo koji prostor i sjajan je kao detalj za središnji deo svake prostorije. Sfera globusa prečnika 40 centimetara dovoljna je za smeštaj najmanje 2 boce i približno 9 čaša. Dodatne flaše se mogu čuvati na jedinstvenoj donjoj polici ukrašenoj prelepom ružom vetrova, savršeno skladnoj sa ilustracijom Zodijaka oko njene ekvatorijalne linije. Zahvaljujući točkićima, globus se može lako pomerati.

Specifikacija:

Tip stalka

Postolje sa nogarima

Rotirajući

Da

Materijal stalka

Drvo (nogari) i MDF (police)

Materijal sfere

Sintetički materijal

Prečnik globusa

40 cm

Visina

90 cm

Serija

Universal Globe

Karakteristike mape

Istorijska, neosvetljena

Razmera

1:32.000.000

Dizajn

Prirodni, rustikalni stil

Jezik

Latinski