STM 4b-LED Stereo Mikroskop
  • STM 4b-LED Stereo Mikroskop

STM 4b-LED Stereo Mikroskop

STM 4b-LED Stereo Mikroskop sa binokularnom glavom, okularima WF 10x, objektivom 1x, 3x i 4x, uvećanjem 10x, 30x i 40x i gornjim LED osvetljenjem

21.583 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Serija stereo mikroskopa STM-4 razlikuje se od mikroskopa sa malim telom po širokom rasponu uvećanja i različitim tipovima osvetljenja. Standardna uvećanja mikroskopa su 10x, 30x i 40x, ali uz kupovinu i zamenu okulara može se postići i uvećanje od 100x (sa WF25x parom okulara). Daje realnu stereo sliku, pa je iskustvo trodimenzionalno. Bilo da tražite instrument koji se može lako koristi u laboratorijskim (radne sobe, učionice, vežbaonice, radionice itd.) ili terenskim uslovima, ovi lagani i kompaktni mikroskopi serije STM-4 su pravi izbor za vas. Opremljen je ahromatskim objektivom, tako da daje čistu, oštru i kontrasnu sliku i po rubovima. WF okular ima široko vidno polje od 50 stepeni.

Velika prednost ogleda se u tome što se glava mikroskopa može rotirati tako da se mogu ispitivati i veći uzorci koji inače ne mogu da se postave na radni stočić (npr. štampana ploča, veća fotografija, film za štampanje ili rukom pisani tekst za grafološki pregled itd.).

Postoje tri modela serije mikroskopa STM-4, čija je jedina razlika u izvoru svetlosti. Dostupni su i modeli sa različitim uvećanjem.

STM-4b-LED ima gornje LED pozadinsko osvetljenje, najčešće korišćeni izvor svetlosti kod stereo mikroskopa. Pogodno za posmatranje uzoraka koji nisu transparentni. Radi na 220V.

STM-4a dolazi bez integrisanog izvora osvetljenja. Za osvetljenje posmatranog uzorka potreban je spoljašnji izvor svetlosti (stona lampa, sunčeva svetlosti itd.).

STM-4c-LED dolazi sa gornjim i donjim LED izvorom svetlost, tako da se može koristiti za proučavanje transparetnih i netransparetnih uzoraka. Idealno za npr. posmatranje biljaka, proučavanje minerala (sa kondenzatorom tamnog polja) itd.

Preporučujemo ga deci, ljubiteljima prirode, ali i srednjoškolcima i studentima. Odličan mikroskop za mineraloška ili površinska ispitivanja (bolesti lišća, nedostaci materijala i sl.)!

STM4b-LED

Detalji

PLU
838
Glava
Binokularna (nagnuta 45°)
Optički materijal
Optičko staklo
Uvećanje
10x, 30x i 40x
Okulari
WF 10x
Dubinska oštrina
5 mm
Vidno polje
18 mm (10x), 9 mm (30x) i 5 mm (40x)
Podešavanje dioptrije
Da (levi okular)
Objektivi
1x, 3x i 4x
Rastojanje između zenica (IPD)
51 do 78 mm
Udaljenost glave od radnog stočića
21 do 128 mm
Radna udaljenost
48 mm
Radni stočić
Mat staklena pločica 96 mm sa dodatnom plastičnom pločicom (jedna strana bela, a druga crna)
Osvetljenje
LED (gornje)
Napajanje
220V
Težina
3 kg
Ostalo
Glava mikroskopa se može izokrenuti/rotirati (udaljenost 83mm)
Ostalo
Putanja finog pomeranja je 43mm, grubo podešavanje daljine je 70mm
Namena
Obrazovanje dece, početnici, srednjoškoci, studenti

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo Stereo mikroskopi

Preuzmi (461.01k)

10 drugih proizvoda u istoj kategoriji: