150/750 SkyWatcher Newton na EQ5-GoTo montaži
  • 150/750 SkyWatcher Newton na EQ5-GoTo montaži

SkyWatcher 150/750 EQ5-GoTo Newton Reflektor

150/750 (Explorer-150P), SkyWatcher Newton Reflektor na EQ5-GoTo mehanici sa Crayford fokuserom, tražiocem 6x30 SpringLoad Finder, Barium 25mm (30x) i Barium 10mm (75x) okularima

136.667 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina

Dostupno uz rezervaciju. Za više informacija pozovite 063/1199-654.

Nema na lageru

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Skywatcher Explorer-150P Newton Reflektor je ozbiljan početnički teleskop koji preporučujemo odraslim osobama. Njegov optički i mehanički dizajn je veoma sofisticiran, glavno, primarno, ogledalo od 15 cm omogućuje detaljno posmatranje meseca i planeta. Jupiter, Saturn i Mars jasno se prikazuju u teleskopu, faze Venere je lako pratiti, vidljiv je čak i Merkur. Uran i Neptun mogu se videti kao mali diskovi. Takođe, prikladan je i za istraživanje objekata dubokog neba, naročito tamnijeg neba. Ovo je najmanji teleskop sposoban za ozbiljnu astrofotografiju, naravno uz korišćenje odgovorajućih okulara možete fotografisati čak i vrlo nejasne magline i galaksije.

Kome ga preporučujemo? Ovaj teleskop preporučujemo odraslim početnicima, jer je njegova mehanička konstrukcija mnogo kvalitetnija od dečijih teleskopa. Glavne karakteristike teleskopa su: jednostavan rad, precizna mehanika, odlična optika koja daje oštru sliku do 200-250x u zavisnosti od vremenskih uslova i odgovarajućih okulara. Kratka cev (70 cm) je jednostavna za nošenje i pogodna je za sve vrste posmatranja.

Njegova apsorpcija svetlosti 33% je veća od modela 130/650. Korisno uvećanje teleskopa se kreće od 25x do 250x (uz kupovinu odgovarajućih okulara), tako da se njim možete posmatrati slabije zvezde ili pak fotografisati sićušne kratere na mesecu. Sa ovim tipom teleskopa mogu se dobiti vrlo kvalitetna "mala" uvećanja što je dobro za širokougaonu fotografiju! Tražilac je ahromatski 6x30 SpringLoad, i umnogome olakšava vizuelno posmatranje i pronalaženje objekata na nebu. Dva dodatna Barium okulara (10 i 25 mm) omogućavaju uvećanje od 75x i 30x. Sekundarno ogledalo ima malu pokrivenost, a držači su tanki (0,5 mm), što omogućuje bolji kontrast slike. Teleskop standardno dolazi sa 2" Crayford fokuserom, koji pruža vrlo stabilno i precizno fokusiranje, a može se proširiti i dodatnim priborom za astrofotografiju od 2".

EQ5 mehanika teleskopa opremljena je sa potpuno funkcionalnim GoTo sistemom koji automatski postavlja teleskop u željeni položaj. Ovo značajno olakšava i ubrzava vreme pronalaženja manje poznatih objekata na nebu. Jednostavnim klikom na kontroler, u mogućnosti ste da u roku od par sekundi pronađete traženi objekat koji zatim ostaje stalno u vidnom polju. Ovaj inteligentni ručni komander ima bezbroj korisnih funkcija, koje omogućavaju lako i komforno promatranje.

Kao dodatak Goto teleskopu toplo preporučujemo SkyWatcher Wi-Fi (SynScanWifi) za upravljanje sa laptopa, pametnog telefona ili tableta! Jednostavno povežite Wi-Fi jedinicu na ručni uređaj i upravljajte teleskopom sa besplatnom Android ili iOS aplikacijom.

Napomena: Ovaj proizvod može odstupati od prikaza na fotografiji.

SWN1507eq5GT

Detalji

Materijal optike
Newton (ogledalo)
Prečnik objektiva
150 mm
Fokusna dužina
750 mm
Sekundarno ogledalo
45 mm
Svetlosna moć
f/5
Maksimalno uvećanje
250x
Moć razlučivanja
0,8" (lučna sekunda)
Fokuser
2" i 1,25" Crayford
Prečnik okulara
1,25"
Okulari
25mm (30x), 10mm (75x) Barium
Tražilac
6x30 SpringLoad
Mehanika
EQ5-GoTo
Težina tubusa
6 kg

Posebna šifra

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: