10x34 Dvogled Lacerta Smart
  • 10x34 Dvogled Lacerta Smart

10x34 Dvogled Lacerta Smart

Idealan dvogled za izlete Lacerta Smart dolazi sa uvećanjem od 10x, prečnikom objektiva 34mm, krovnom prizmom i višeslojnim (FMC) antirefleksivnim premazom

12.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Lacerta Smart dvogledi s roof prizmama su vrhunskih optičkih karakteristika, oštri i kontrastni. Njihova mala težina i kompaktne dimenzije čine ih idealnim za transport u svakoj prilici (planinarenje, fakultativni izleti, posmatranje ptica).

Prečnik objektiva od 34mm pruža dovoljno visok nivo transmisije svetlosti, tako da je slika oštra, kontrasna i svetla kako u dnevnim, tako i u uslovima sa nešto slabijim intenzitetom svetlosti. Punjeni su azotom i otporni na vlagu. Sve optičke površine imaju višeslojne antirefleksivne premaze, tako da je refleksija svedena na mininimum, dok je propustljivost svetlosti vrlo velika. Prizme su izrađene od kvalitetnog BAK-4 stakla. Vidno polje je prilično široko i iznosi 105 metara na 1000 metara.

Sa ergonomske tačke gledišta, Lacerta Smart modeli se značajno ističu u odnosu na svoju konkurenciju. Jako dobro leže u ruci i lako se fokusiraju zbog velikog točkića za izoštravanje. Podešavajuće kapice omogućuju individualno podešavanje odstojanja od oka prema potrebama korisnika, što posmatranje čini ugodnim. Budući da je udaljenost gledanja (Eye Relief) vrlo velika, zahvaljujući podešavajućim kapicama na okularima, dvogled mogu koristiti i osobe koje nose naočare.

Raspon međuzeničnog rastojanja kreće se između 55 mm i 76 mm što ga čini pogodnim i za decu.

Dostupna su dva (2) modela serije Lacerta Smart. Model sa uvećanjem od 8x preporučujemo za svakodnevnu upotrebu, dok je za više detalja na većim daljinama tu model sa uvećanjem od 10x.

LA10x34sm

Detalji

PLU
1275
Tip
Roof prizma
Materijal optike
BaK-4
Premaz optike
FMC (potpuno prekriven)
Uvećanje
10x
Prečnik okulara
22,72 mm
Prečnik objektiva
34 mm
Linearno vidno polje na 1000 m
106 m
Ugao vidnog polja
Faktor sumraka
18,44
Geometrijska moć umanjenja rasipanja svetlosti
10,89
Izlazna pupila
3,3 mm
Rastojanje između zenica (IPD)
55 - 76 mm
Težina
445 g

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo Dvogledi

Preuzmi (834.05k)

Uputstvo Dvogledi 2

Preuzmi (1.11M)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: