20-60x80 ACUTER Zoom Spektiv sa uvidom od 45 stepeni
  • 20-60x80 ACUTER Zoom Spektiv sa uvidom od 45 stepeni

20-60x80 Acuter Zoom Spektiv sa uvidom od 45 stepeni

Vodootporni durbin Acuter Zoom Spectiv dolazi sa rasponom uvećanjem od 20-60x, prečnikom objektiva 80mm, prizmom izrađenom od BaK-4 stakla, FMC premazom i uvidom od 45 stepeni

32.917 RSD
Porez je uključen Dostava nije uključena
Količina
Poslednji komad na stanju

 

Isporuka i plaćanje

 

Politika privatnosti

 

Garancija, reklamacija i pravo na odustajenje

Acuter Zoom Spectiv durbin prečnika objektiva 80 mm i uvećanja 20-60x, se kao takav uglavnom koristi za posmatranje prirode. Za izletnike, lovce, strelce, odnosno za svakoga ko u prirodi želi posmatrati udaljene objekte. Zahvaljujući velikom prečniku objektiva, pokazuje sjajnu sliku i u uslovima slabe vidljivosti.

Dostupne su dve verzije durbina: sa ravnim uvidom (B) i kosim uvidom od 45 stepeni (A). Posmatranje objekata u prirodi, odnosno na zemlji, mnogo je lakše i ugodnije sa durbinom sa ravnim uvidom. Za posmatranje objekata na nebu i astronomska posmatranja preporučujemo durbinom sa kosim uvidom od 45 stepeni.

Uz durbin se isporučuje zaštitna torba koja se može otvoriti na oba kraja (kod objektiva i kod okulara) tako da durbin ostaje zaštićen prilikom kiše ili magle. Durbin ima standardni navoj za postavljanje na bilo koji na fotostativ (nije uključen u proizvod). Objektiv ima ahromatski sastav tipa Fraunhofer, a unutrašnje prizme su izrađene od materijala Bak-4. Sve staklene površine imaju tzv. FMC premaz. Zahvaljujući materijalima od kojih je izrađen i višeslojnim antireflesnim premazom slika koju daje je oštra i visokog kontrasta. Prilikom uveličavanja vidno polje zoom okulara se proširuje, zbog toga kod 3x zoom faktora (uveličavanje od 60x) vidnopolje se ne sužava na jednu trećinu nego samo na polovinu (60 stepeni vidokruga).

Naravno može se koristiti i u astronomske svrhe mada zbog ograničenog polja uveličavanja ne može se meriti sa astronomskim teleskopom. Ipak pomoću njega možemo posmatrati oblike bližih planeta kao i komete. Preporučujemo ga onima koji traže teleskop za dnevnu upotrebu. Fotografisanje je moguće pomoću odgovarajućeg adaptera. Preporučujemo DCH adapter (nije uključen).

Optika je dostupna i u apohromatskoj (APO) verziji – model 20-60x80 ED-APO ACUTER Zoom Spektiv. Apohromatska verzija u objektivu ima ED sočivo koje potpuno eliminiše hromatsku aberaciju (obojeni halo oko rubova objekata), te daje vrhunsku oštru i kontrastnu sliku – samo za prave optičke sladokusce!

acute80a

Detalji

PLU
20
Tip
Uvid od 45 stepeni
Materijal optike
BaK-4
Premaz optike
Višeslojni antirefleksni premaz
Uvećanje
20-60x
Prečnik okulara
23 mm
Prečnik objektiva
80 mm
Linearno vidno polje na 1000 m
35 m - 18 m
Ugao vidnog polja
2˚- 1˚
Faktor sumraka
40 - 69
Minimalna udaljenost fokusa
7 m
Izlazna pupila
4 mm - 1,3 mm
Vodootporan
Da
Dimenzije
48 cm (dužina)
Težina
1350 g
Ostalo
Torba za skladištenje i transport, standardni foto navoj

Posebna šifra

Preuzmi

Uputstvo Durbini

Preuzmi (764.44k)

16 drugih proizvoda u istoj kategoriji: