teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
71.900,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
24.900,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
19.500,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi - 22-67x100 ACUTER Zoom Spektiv sa uvidom od 45
75.565,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
87.900,00 rsd
teleskopi, mikroskopi, dvogledi -
4.900,00 rsd

Tečnost za čišćenje DELTA optical 50mm

350,00 rsd
Šifra proizvoda: Clean4do

DELTA optical tečnost za čišćenje 50ml

Pribor za Za čišćenje optike
Posebnu pažnju trebamo obratiti na čišćenje i održavanje sočiva i optičkih elemenata Za to se pobrinula i nemačka firma Baader.
Optika je skupa a prilikom čišćenja lako može doći do oštećenja i ogrebotina na optici.Naravno, može se čistiti i bez ogrebotina ali to zahteva i veliku pažnju.
Postupak čišćenja, osnovni koraci:
1: brisanje prašine (npr četkicom, pumpicom)
2: vlaženje tekućinom
3: Brisanje posebnom tkaninom (maramicom )
Za uklanjanje prašine sa optike, preporučijemo gumenu pumpicu.Dobra je za sitniju prašinu ali može da oduva i veću tvrdokornu prljavštinu sa površine.
Za čišćenje većih površina preporučujemo Baader tekućinu i posebanu tkaninu (maramicu ).Tkanina treba da je mekana bez rupica i što je naj važnije da ne ostavlja mikro ogrebotine iza sebe .Ubrizgati malo tekućine na krpu ( ili na površinu ) i prebrisati površinu koju treba očistiti (nakon uklanjanja prašine ). Ako je potrebno, ponovite postupak.
Napomena: budite oprezni kod okretanja tkanine(maramice ) da se masnoća koje se na nju taližila od prstiju ne nanese na optiku koju želite očistiti Maramica se može prati u mlakoj vodi (30 stepeni ) ili u veš mašini
MEOPTA maramica je izrađena od jednostavnijeg materijala i veličina je takođe manja.
Za čišćenje, odnosno uklanjanje prašine sa manjih površina npr. okulari,sočiva ili manji dvogledi, mogu se koristiti Celestron ili Lens Pen četkice .Prvo je potrebno jednom stranom četkice ukloniti prašinu sa površine optike, zatim sa diskom sa aktivnim ugljem (druga strana četkice ) ukloniti masnoće i nečistoće sa optike.Ovo daje iznenađujući dobre rezultate.Ako pažljivo uklanjamo nečistoće disk neće izgrebati površinu stakla.